Fordmods Logo

Fordmods Advertising

missing + idle problem 


Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 Post subject: missing + idle problem
Posted: Thu May 03, 2012 9:18 pm 
Fordmods Newbie

Age: 26

Posts: 1

Joined: 3rd May 2012

Ride: ford ba xr6t

Location: waikerie
SA, Australia

hey i own a xr6t that is currently missing and not idling right, i have replaced both spark plugs and coil packs. i first replaced the spark plugs because it didnt seem to idle smooth and i was having a problem in third gear when doing around 140kph where it would stuggle and it back fired once. once the spark plugs got done it was running sweet untill the other day when it started missing and running between 5 and 6 cylinders it also blows smoke. i replaced the coil packs and that didint seem to make a difference. was just wondering if any1 has had the same problem or has any advice as what it could be
 Post subject: Re: missing + idle problem
Posted: Thu May 17, 2012 2:14 pm 
Fordmods Newbie
User avatar

Age: 23

Posts: 3

Joined: 13th Mar 2012

Gallery: 1 images

Ride: 05 Ford Falcon XR6 Rapid

Location: Newcastle
NSW, Australia

i had a similar problem with my ba MKII xr6.
i let the full get down very low (had like 3kms left till empty) and it must of sucked up all the crap from the bottom of the tank and had blocked up my fuel filter.

i just bought some "fuel system cleaner" from my local servo and that sorted it out.
and then i replaced the filter a week after.
havnt had a problem since
 Post subject: Re: missing + idle problem
Posted: Thu May 17, 2012 4:34 pm 

Posts: 14496

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

uniacidz wrote:

ba dont have leads dude... they are coil pn plug..
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 14 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sat Oct 29, 2016 3:21 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names