Fordmods Logo

My EBII is stuck in limp home mode! (3rdgear?) 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: My EBII is stuck in limp home mode! (3rdgear?)
Posted: Tue Apr 25, 2006 7:53 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1279

Joined: 5th Apr 2005

Gallery: 2 images

Ride: Toyota Supra RZ

Location: Burwood Nights
VIC, Australia

Or something.

I had the battery die on me (left interior light on) so got it jump started by RACV.

Took it for a drive and everything was fine.. kept driving for about 20min and it got the charge back up.. now it stops and starts fine.

But on the drive back from my mates joint down burwood road etc i noticed that it had 0 go off the line... i've deduced that its stuck in 3rd or 4th gear.

Strange.

Anything other time i've had it stuck in limp home mode its been when i've been screwing around with my MSII and i noticed then that it doesn't let you put it in reverse (stalls), but this will let me reverse just fine.

So whats wrong with my car!!!

What can cause it to go into limp home mode (and what can i do to try to fix it??)

Ugh!!!>..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 25, 2006 11:21 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1279

Joined: 5th Apr 2005

Gallery: 2 images

Ride: Toyota Supra RZ

Location: Burwood Nights
VIC, Australia

In other news i just took it for a spin and everything seems to be normal.

I've never had this happen before so what could be some likely culprits?

Overheating? Low fluid (drive but no changes?)?

what else? trying to narrow it down cause it was mighty strange/dangerous/annoying!!

dangerous when i turn right at some lights and i cant get my POS moving !
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 25, 2006 11:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Have you done a self test? throw any code?

Any chances you damaged any wires when installing the MS2 (or an bad joins)?

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 25, 2006 11:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1279

Joined: 5th Apr 2005

Gallery: 2 images

Ride: Toyota Supra RZ

Location: Burwood Nights
VIC, Australia

Haven't done a self test or anything..

I didnt touch the original wires, i had up a harness with a loom plug and an ecu socket, so thats not an issue.. is something mechanical.

But as I said its gone back to normal.. might try the self test.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 26, 2006 12:46 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

its also possible it was just a bit confused after a flat battery...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 26, 2006 10:50 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 496

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EBII Fairmont Ghia

Location: Warragul
VIC, Australia

Yeah happened to me too, I ran it almost flat and went into limp home mode, I only noticed it when it didn't change into 4th. I just drove it till it had more charge turned it off then back on and was all good.

Another time I think I shorted something and I had to reset to computer to get it out of limp home mode.

Ben
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: re limp
Posted: Wed Apr 26, 2006 11:16 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 53

Posts: 487

Joined: 8th Apr 2006

Ride: ba xls ute

Location: tweed heads
NSW, Australia

check your fuseable links
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 26, 2006 2:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

Lack of voltage can cause limp home mode and driving the car to charge the battery only gives it a surface charge it really needs a proper battery charge AND a computer relearn. :roll: :D :D :D

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 26, 2006 2:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

Had the same problem in my EL (intermitent limp mode) ended up being S1 (shift soleniod) took me about 45 min to replace.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
cron

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 11:06 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names