Fordmods Logo

My EL dash lights come on every time I put foot on the brake 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: My EL dash lights come on every time I put foot on the brake
Posted: Sun Jan 04, 2009 6:47 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 51

Joined: 2nd Jan 2009

Gallery: 8 images

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

Does anyone know why this might be happening all of a sudden?

 

_________________

FREEDOM OF SPEECH and FREEDOM OF EXPRESSION have been destroyed by "Political Correctness."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 6:50 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 2337

Joined: 25th Apr 2008

Ride: Boxcar Love

Location: Brisbane
QLD, Australia

Which dash lights? all? just the cluster?

If all, it could be something as simple as a shorting bulb/holder in the taillight.

 

_________________

Commodore australia's favorite car??? What a load of s**t
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 8:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2098

Joined: 19th Jan 2005

Gallery: 9 images

Ride: 5L 5 speed Fairmont Ghia

Location: St Maoris
NSW, Australia

Something is joining the Park lamp circuit to your brake light circuit. My guess is that it is happening at the brake light bulbs. Have you replaced your tail light bulbs lately?

Either way, I would make sure that all of the brake/tail lamps are working correctly. Remove them and re-insert them correctly. See how that goes

 

_________________

Remember kids, the more pages of crap in your build thread, the bigger your e-penis is

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 9:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

have a look at this thread it covers this exact problem http://www.fordmods.com/forums/viewtopi ... 20filament

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 9:40 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 51

Joined: 2nd Jan 2009

Gallery: 8 images

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

a_total_tool wrote:
Something is joining the Park lamp circuit to your brake light circuit. My guess is that it is happening at the brake light bulbs. Have you replaced your tail light bulbs lately?

Either way, I would make sure that all of the brake/tail lamps are working correctly. Remove them and re-insert them correctly. See how that goes


Yeah .. I have actually. I swapped out the EL lights for EF lights. I had to use the EF loom to be able to fit the orange bulb. I must have mixed up the bulbs in the process. I am a novice. I don't really know what I am doing. I'll see what bulb I put in that was wrong.

 

_________________

FREEDOM OF SPEECH and FREEDOM OF EXPRESSION have been destroyed by "Political Correctness."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 9:45 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 51

Joined: 2nd Jan 2009

Gallery: 8 images

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

gogetta wrote:
have a look at this thread it covers this exact problem http://www.fordmods.com/forums/viewtopi ... 20filament


I read that. That is the EXACT problem. I put a one-bottom globe in the brake light fitting - should have been 2-bottom. Thanks a million. Will fix this. Much appreciated!

 

_________________

FREEDOM OF SPEECH and FREEDOM OF EXPRESSION have been destroyed by "Political Correctness."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 04, 2009 10:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

One of lifes little mysteries why it does this...... is the globe insides heat up and join together causing the light up my dash problem.....

check all your brake lights

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 05, 2009 10:23 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 51

Joined: 2nd Jan 2009

Gallery: 8 images

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

Thanks everyone. That was the exact situation. One of the bulb holders was F**k. So I cut off the same holder off the EL one that I took off it, and joined it to the EF one that I put in. Great to have spare parts lying around. Many thanks for tolerance and help.

 

_________________

FREEDOM OF SPEECH and FREEDOM OF EXPRESSION have been destroyed by "Political Correctness."

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names