Fordmods Logo

Fordmods Advertising

NC Fairlane - No Spark 


Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 Post subject: NC Fairlane - No Spark
Posted: Sat Oct 09, 2010 2:19 pm 
Oompa Loompa

Age: 26

Posts: 35

Joined: 19th May 2010

Ride: Ford NCII Fairlane 1994

Location: Sydney
NSW, Australia

G'day guys,
Just wondering if anyone with the 4.0L MPEFI 6 cyl has had a similar problem to what i've had a few times!
After servicing my car (oil & filtre change) i washed the motor. i covered the dizzy as best as i could so that water wouldn't travel inside the dizzy cap & onto the rotor button, but after washing it & blowing it out with an air line for about 15 mins the car started normally. No miss-fire...NOTHING!!

I drove it down the street (approx. 500m) and it just cut out completely! No jittering & no warning what-so-ever! This was yesterday.

Today i was driving it again, stopped at a set of traffic lights, and took off normally & again, it just cut out & wouldn't start again, so i had 2 get it towed to work!

[b]Now[b], i replaced the coil, leads & the ignition module (long grey plastic thing that is @ the base of the dizzy). it hasn't played up so far as i was driving home, but i'm just wondering if anyone else has had a similar problem & its been something else other than:
-Ignition Module
-Ignition Coil

Thanks guys & sorry for the long story! lol
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sat Oct 22, 2016 7:37 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names