Fordmods Logo

NEED HELP PLEASE CAR WONT START 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Tue Jul 14, 2009 10:10 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 87

Joined: 6th Jun 2008

Gallery: 11 images

Ride: EF Fairmont

Location: perth
WA, Australia

hey guys any help would be great. i hav a ea 5 speed 6cly and it wont start. when puttin a battery in i touched the body with the spanner. woops. started the car anyways and in started and was running for a few mins then died.
found a wire that burned though and that wire come from the dizzy fuse next to the battery. change the hole wiring harness but still didnt start?
change all the relays iswell but still nothing.
then found the fuel pump dosnt turn on either?
so no spark or not fuel pump turning on?
any help would be great thanks
Mick
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Tue Jul 14, 2009 10:58 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 87

Joined: 6th Jun 2008

Gallery: 11 images

Ride: EF Fairmont

Location: perth
WA, Australia

any ideas at all
ill take a long shoot
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Tue Jul 14, 2009 11:17 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Only thing that comes to mind is the fusable links if the fuel pump wont start...

There is a yellow wire there that goes to the ignition switch, when you turn the car to on is closes the coil on the fuel pump relay and you should hear it...

So if its not going, and its not the ignition switch... Then it really sounds like a fusable link... but if it started and then stopped, that's bizarre too... The fuel pump didn't seize, or die, or something stupid did it?

Sending PM

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Wed Jul 15, 2009 1:22 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 652

Joined: 31st Aug 2007

Gallery: 1 images

Ride: 08 BF Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Have ignition on and try and push start it. If it goes at least you know your fuel pump pumps!. Check fuses in cabin too!. Use a multimeter to check for voltage in circuits. Last but not least your coil might of died, + dizzy. Check for spark Good luck with it !
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Mon Aug 31, 2009 1:57 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 59

Posts: 19

Joined: 27th Jan 2005

Ride: ef fairmont

Location: melb
VIC, Australia

hi there
it could be the computer too,it is on the left hand side down in the kick panel. l had this and l check everything and l replace the computer and it was up and runnig again.......... :lol: :lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Wed Sep 02, 2009 11:30 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 694

Joined: 6th Apr 2007

Ride: 98 NL, 97NL, 98EL

Power: 141 rwkw

Location: Sunny Coast or Beerburrum
QLD, Australia

If the TFI modal is stuffed, you won't get any injector pluse, it won't start relays and fuel pump won't start ...

 

_________________

BANNED!!!!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Wed Sep 02, 2009 6:46 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 100

Joined: 10th May 2008

Ride: Ford Falcon BF 2005 XR6

Location: North Dandenong
VIC, Australia

im in the same boat as this guy,
only thing is i didnt do anithing with the battery, i put in a dvd player, and well it just doesnt start, battery anit flat, i can turn the key all the way, but yerh just dont kick over, btw i drive a 94 ed fairmont gear dedicated gas *lol, no balls*m if you guys can think of anithing that may solve the problem would be a big help, im thinking its sumfen to do with the gas mixer or sumfen to do with the gas, but yerh, ani ideas please :(

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NEED HELP PLEASE CAR WONT START
Posted: Wed Sep 02, 2009 7:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1543

Joined: 7th Mar 2007

Ride: ED Pwnage Pwr!!

Location: onawhoopwhoop
SA, Australia

Check all fuses in the engine bay and in the dash :)

 

_________________

Adelaide Motorplex < Click on it! You know you want too!
ED HP AU XR6, Wade, T5, and all the usual stuff!

Quote:
Thats not the point *a**hole

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 8:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names