Fordmods Logo

Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction
Posted: Sat Jul 03, 2010 9:50 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 135

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 9 images

Ride: BA XT

Location: Morwell
VIC, Australia

Hi all i need help urgently...... i did a modification found here ford-audio-visual-f5/another-ba-aftermarket-head-unit-thread-complete-t72414.html which is fitting an aftermarket head unit to a BA falcon and requires cutting the speaker wires from the Kick Panel looms on both sides of the car anyway i bought the fascia that allows you to install the aftermarket headunit and installed it all exactly as instructed on the above link. After installation my car will not start anymore...it cranks then fires, starts for about 1 second the then shuts off.

I thought maybe i had wired something wrong so i went back and removed all the headunit wiring and reconnected everything back to the ICC and no luck.... What have i done...have i blown a fuse?

I did accidentally cut the wrong wire on the passenger loom... (Green and Green Black) and tried to run sound through it from the headunit as a test but it didnt work...i cant be exact but i do remember having some power fluctuation issues when i tried these 2 wires on the headunit.

i urgently need some feedback please or i wont be able to go to work come monday

I know that im posting sort of an audio question in the 6 cylinder topic but given im having issues with the car starting i thought this would be the proper place to place this topic

 

_________________

Ford Falcon BA XT 2003, Stock Engine, Factory Fitted LPG, Monroe GT Sports Shockers, King Coil Springs, Advanti Shine 19" 8x5 Rims, 2 1/2" Exhaust,DNA Fascia, Pioneer DEH-1350MPG Head Unit, Powervox 500watt 4 Channel Amp, Aerpro Hi/Lo Audio level converter, Pioneer 10" Sub Woofer

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction
Posted: Sat Jul 03, 2010 10:45 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 1109

Joined: 4th Sep 2009

Ride: 92 EB s

Location: DORRIGO
NSW, Australia

I've done a number of headunit on a few different models. Mates cars and mine.
Id never touch anything more "advanced"(newer) then say something like a el.
Too many wires.
One wrong snip and its a pain in the a**.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction
Posted: Sun Jul 04, 2010 12:29 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 1110

Joined: 25th Mar 2007

Gallery: 7 images

Ride: BA MKII Fairlane GHIA

Location: Berwick
VIC, Australia

did you soldier the wire that you ccut?
only thing i can suggest to start with is disconnect the battery for 30 mins then try it
btw what does your factory screen say
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction
Posted: Sun Jul 04, 2010 9:15 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 135

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 9 images

Ride: BA XT

Location: Morwell
VIC, Australia

Factory Screen says "Code" because the battery went flat and i had to take it out to charge

Oh and i didnt solder the wire i cut, i crimped a joiner on it....surely this would not be any different than soldering

 

_________________

Ford Falcon BA XT 2003, Stock Engine, Factory Fitted LPG, Monroe GT Sports Shockers, King Coil Springs, Advanti Shine 19" 8x5 Rims, 2 1/2" Exhaust,DNA Fascia, Pioneer DEH-1350MPG Head Unit, Powervox 500watt 4 Channel Amp, Aerpro Hi/Lo Audio level converter, Pioneer 10" Sub Woofer

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Need Help Urgently..Car wont start after doing a modifiction
Posted: Mon Jul 05, 2010 1:42 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 135

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 9 images

Ride: BA XT

Location: Morwell
VIC, Australia

FOUND IT....

I cut the wrong wires in the Drivers Kick Panel

I cut Grey Yellow & Grey instead of Grey Black & Grey

So that was my issue....

thanks for the replys

 

_________________

Ford Falcon BA XT 2003, Stock Engine, Factory Fitted LPG, Monroe GT Sports Shockers, King Coil Springs, Advanti Shine 19" 8x5 Rims, 2 1/2" Exhaust,DNA Fascia, Pioneer DEH-1350MPG Head Unit, Powervox 500watt 4 Channel Amp, Aerpro Hi/Lo Audio level converter, Pioneer 10" Sub Woofer

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names