Fordmods Logo

Need help with Cruise Control 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Need help with Cruise Control
Posted: Tue Aug 19, 2008 11:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 36

Posts: 6

Joined: 19th Aug 2008

Gallery: 10 images

Ride: Falcon

Location: Fairfield West
NSW, Australia

[b]hey there, i'm a newbie on this website...have previously owned an XD,EA, ED now I have an EB.
I am having trouble with the Cruise Control, and it's a pain in the a*** because it's a long drive to work, and the go pedal is twitchy.
I don't know if there's a fuse for it or something, but when I press "on", the "cruise" lights up, but when I operate the "ACC/SET", nothing happens.
A little help please? :roll:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 19, 2008 11:05 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

firstly check your brake lights.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 20, 2008 12:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 36

Posts: 6

Joined: 19th Aug 2008

Gallery: 10 images

Ride: Falcon

Location: Fairfield West
NSW, Australia

The first thing I did was to check the brake lights... The cruise was working the first time I used it, now it just doesn't wanna work again.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 20, 2008 6:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 30

Posts: 69

Joined: 10th Apr 2007

Ride: Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

broken cruise control cable to the TB maybe???
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 20, 2008 11:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 108

Posts: 927

Joined: 27th Sep 2007

Location: Adelaide
SA, Australia

Its probably the unit itself. My eb does the same thing.

 

_________________

165 Killer Wasps all packaged in a green kmart car, almost an explorer in a way...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 21, 2008 2:14 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 36

Posts: 6

Joined: 19th Aug 2008

Gallery: 10 images

Ride: Falcon

Location: Fairfield West
NSW, Australia

Hey thanks for the advice...maybe I can pick up a second hand somewhere... It's funny though because the "cruise" still lights up, just doesn't pick up the slack when I hit "ACC/SET".
Hey by the way, these cars are absolute weapons! I love the pick up on the EB, even when stock standard.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 21, 2008 2:37 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 189

Joined: 5th Mar 2007

Ride: 94 Futura

Location: Midland
WA, Australia

Mine had identical symptoms - it was the electronics/motor unit.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 21, 2008 1:57 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 109

Joined: 1st Nov 2006

Ride: EL XR6

Anyone know an approx replacement cost for the unit?
My EB is doing the exact same thing. Brake lights are ok, tried adjusting the pedal switch and cleaning the button contacts with no luck.

 

_________________

EL XR6 Manual
Tickford Kit, 18" ANZ's, Kings SL/SSL & Sachs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 21, 2008 5:46 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 54

Joined: 5th Sep 2005

Ride: EF XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

If it's a manual it could be the pedal sensor. The clutch pushes it in when its disengaged.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 24, 2008 2:41 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 36

Posts: 6

Joined: 19th Aug 2008

Gallery: 10 images

Ride: Falcon

Location: Fairfield West
NSW, Australia

It's a stock standard 4 spd auto with no mods yet... maybe I should get to a mechanic (shame), as no-one probably lives in my area
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 11:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names