Fordmods Logo

Fordmods Advertising

New Fuel Ingectors in 3.9 CFI 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: New Fuel Ingectors in 3.9 CFI
Posted: Tue Aug 28, 2012 3:21 pm 
Fordmods Newbie

Age: 52

Posts: 1

Joined: 22nd Jul 2012

Ride: EA Sedan

Location: Copmanhurst
NSW, Australia

Hey Guys and Girls,
i have justy replaced the fuel injectors in my 3.9 CFI EA Falcon. I am getting fuel to the system but it stops at the injectors. If I pour fuel in the Carb body the engine will fire up. But thats the only way, at present. I have read that there is 1 or more fuses in the sytem. Wondering if this has failed.Where are these fuses, buggered if I can find them. Or that there may be another problem, would the MAF have anything to do with it.Is there a way to find out if the injectors are actually getting power to them. Any help would be greatly appreciated.

 Post subject: Re: New Fuel Ingectors in 3.9 CFI
Posted: Tue Aug 28, 2012 4:55 pm 
Parts Gopher
User avatar

Age: 46

Posts: 92

Joined: 8th Apr 2012

Ride: EA Falcon S 30th Anniversary

Location: Brisbane
QLD, Australia

Not sure on CFI but under normal cranking most EEC engines will not fire injectors if they see full throttle signal. Try disconnecting the throttle position sensor and clean the connectors. This is highly likely if you have washed the engine or done similar cleaning or spills.



1991 EA2 Ford Falcon S Sedan
LeMans Red - 30th Anniversary 3.9 MPFI Manual LSD

1996 XH Ford Falcon Outback Ute
LeMans Red 4.0 Auto

Originality saves our history.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Tue Oct 25, 2016 9:34 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names