Fordmods Logo

no fuel 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: no fuel
Posted: Sun Mar 22, 2009 6:45 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

hey , i got a new fuel pump , fitted it correct, just like how the old one came out , all the wiring is on properly , but its not pumping fuel , i can hear it turn on , but just wont pump , i have been having some issues with the bcm , but i dont know what else it could be , relay maybe ? would appreciate if anyone can give me some ideas cause its driving me crazy , its an ef xr6 falcon , thanks guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no fuel
Posted: Sun Mar 22, 2009 6:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 2337

Joined: 25th Apr 2008

Ride: Boxcar Love

Location: Brisbane
QLD, Australia

If you can hear the pump turn on then it cant be bcm related or relay related. Are you sure you just havent put the hoses back on the wrong way? Or if it wont even pump out the tank outlet, the wiring must be backwards?

 

_________________

Commodore australia's favorite car??? What a load of s**t
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no fuel
Posted: Sun Mar 22, 2009 10:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

Have you removed the fuel hoses on the BBM? If you have you may have them on back to front. In otherwords you have the sender line from the fuel pump going into the rear of the fuel regulator stoping flow.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no fuel
Posted: Mon Mar 23, 2009 8:22 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

the wiring only can go on one way , the terminals are 2 different sizes , i have no idea whats causing it , i only took the pump out , didnt touch anything under the bonnet , im stumped guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no fuel
Posted: Mon Mar 23, 2009 9:30 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 69

Posts: 94

Joined: 9th Dec 2008

Location: gwabegar
NSW, Australia

you may have bumped the little hose off when fitting it back in,unscrew the fuel filter and turn the key on and see if fuel comes out
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no fuel
Posted: Mon Mar 23, 2009 9:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 64

Posts: 3448

Joined: 11th Jan 2009

Ride: BA Falcon XT

Location: Smithfield
NSW, Australia

Spaniad, did you replace the filter when you changed the pump and did you also put a new seal on the flange of the pump housing?
Attachment:
Pump.JPG
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 6:28 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names