Fordmods Logo

nut this one out 

 

Page 2 of 2 [ 27 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Thu Mar 20, 2008 8:18 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

check the distributor, mainly the pickup and tfi module, if the dizzy is worn the shaft could be sloppy causing the pickup to be erratic, but a tfi module can also cause a similar problem if its bad. Put a timing light on it and watch the mark when its breaking down, see if its erratic
Other things that may cause it is MAP or TPS sensor.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 11:01 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 33

Posts: 177

Joined: 9th Nov 2004

Ride: EF FAIRMONT

Location: melbourne
VIC, Australia

ok tried a another map sensor still s**t, tries a different coil still playing up. will only break down on road test not in workshop so it a bit hard to test the dissy. geting one from the wreckers and will se how it goes. might swap the tps from my car and see how it goes as well.

 

_________________

WOLF V500, t66(ar70 compressor), rochester 550cc injectors, borgg 265l fuel pump, 48mm turbosmart gate, turbosmart plumb back bov, 600x300x100 cooler, 3 inch zorst , 3.45 lsd, xr6 head, wade 1604 cam, adjustable cam gear, K&N pod filter, on 10psi and manual convertion exedy button clutch. 285.6rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 11:12 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

so it only does it under load then?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 11:20 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

If it is only under load, I'd say leads or fuel line.

When I changed the cam over in my car it idled smoothly and revved fine in the driveway. As soon as I went for a drive it would struggle, shudder, back fire and what not. Then during the night I fired her up with the bonnet up and found the leads to be shagged. you could see sparks within the leads half way down. Replaced that and it was fine.

Could be fuel filter as well...when I just bought my car, it was blocked and I didn't know. Rev it hard enough and it will hesitate and choke.

Just some of my experiences.

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 12:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 741

Joined: 29th May 2007

Ride: EF XR8 347

Power: 232 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

dunno about stuck valves but what bout buggered/weakened valve springs? at 3000rpm they might not be able to close valves fast enough... just a random thought. :idea:

 

_________________

347 XR8 Build Thread

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 2:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1934

Joined: 8th Nov 2004

Ride: BA Falcon XR8

Location: Bunbury
WA, Australia

When i had the SOHC engine it would break down between 2000-3000rpm, i changed the leads, that helpped but did not solve the problem, i eventually traced it back to being the fuel pump. Sometimes they can still work but not at full capacity.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 3:50 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 33

Posts: 177

Joined: 9th Nov 2004

Ride: EF FAIRMONT

Location: melbourne
VIC, Australia

ok now have replaced dizzy, tried tps sensor still not coming good
might send computer away to get checked. if that aint it it looks like rocker cover off for a more in depth look at mechanicals.

 

_________________

WOLF V500, t66(ar70 compressor), rochester 550cc injectors, borgg 265l fuel pump, 48mm turbosmart gate, turbosmart plumb back bov, 600x300x100 cooler, 3 inch zorst , 3.45 lsd, xr6 head, wade 1604 cam, adjustable cam gear, K&N pod filter, on 10psi and manual convertion exedy button clutch. 285.6rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 20, 2008 8:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 721

Joined: 31st Dec 2005

Ride: EF V8 Futura, 180sx

Location: Brisbane, Burpengary
QLD, Australia

dough this will help but just a thought try disconnecting o2 sensor and give it a go and see what happens if no better try coolant temp sensor and air temp sensor but id have to say coolant temp sensor good one for making a car brake down and not rev over certain rpm ask my mate and his 300zx lol off the road for week and i popped around one day to see why i hadn't seen him for a while and diag it in 10 mins and got him a new one and fitted it and he back on the road being a nusant lol

 

_________________

Ford EF Futura Black
18" koya Strykers, AU engine with port and polish EB head, crow valve springs, standard cam, Large aftermarket RX7 turbo, T5 manual 3" intercooler piping, 600x300x100 intercooler core, MSII with innovate wideband O2 sensor and guage. BA F6 bodykit

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 21, 2008 2:37 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 165

Joined: 2nd Feb 2007

Ride: Ford AU series 2 Wagon

Location: melbourne
VIC, Australia

maybe it it could be some of the following, the computer has s**t it self and is not operating correctly (this can occur if you have used your car to jump start someone if you don't know what your doing), or it could be that you need to replaceyour air filter and or clean the throttle body with some carby cleaner really let the stuff soak in for a little then fire up the car and give it some gas rev it a little to bloww all the carbon junk caught up inside your intake valves throttle sensor's and air inlet pipes...check also your rocker breather hose and make sure it is not blocked....

 

_________________

wagoff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 21, 2008 12:54 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 264

Joined: 19th Sep 2005

Location: Perth
WA, Australia

whats this going to cost the customer. I think nearly everthings been covered.

 

_________________

Turbo 6s rule

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 22, 2008 11:32 am 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

I put money on it being the fuel side of things..

check fuel filter and fuel pump.. I would strongly suggest fuel filter, I had a very very similar issue, turns out it me neglecting to change the fuel filter..

My bad.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 22, 2008 12:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 906

Joined: 9th Aug 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB2

Location: s.e suburbs
VIC, Australia

sounds like its could be the fuel pump ,mine just s**t itself in peak hour traffic but before was stuttering under load .
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 5:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names