Fordmods Logo

open cicuit or short circuit to ground! 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: open cicuit or short circuit to ground!
Posted: Wed Mar 01, 2006 4:43 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 96

Joined: 8th Dec 2004

Ride: EF futura

Location: darwin
NT, Australia

my car has been constantly in lOS or limp home mode pretty much ever since i pulled my dash apart and then put it back together. i did a self diagnostic on the ECU and all the codes that were coming up were all said tha it is caused by an open circuit or short circuit to ground.

i've tried numerous times playing with the main ground wire for the dashboard. i sanded of the paint and the bolt itself to give better grounding but it still doesnt work..

the codes are:
783
786
685
695

does anyone have any ideas..

Last edited by insensate on Wed Mar 01, 2006 4:50 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 4:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

Hey, welcome to the forums.

What model car?

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 4:49 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 96

Joined: 8th Dec 2004

Ride: EF futura

Location: darwin
NT, Australia

Its a 95 ef.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 4:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

there is NO 685 code listed in the genuine manual I think you must have a plug not connected or a blown fuse, :roll:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 5:27 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 96

Joined: 8th Dec 2004

Ride: EF futura

Location: darwin
NT, Australia

its probably supposed to be 695 but i just miscounted
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 5:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

Well 783 and 786 seem to relate to serial data outputs and a "performance indicator light" (is this the check engine light?)

But 695 relates to transmission solenoid 5 and EEC is claiming it cannot effectively control it.

Id pull the dash out and put it back together again... may be a crimped wire or plug not back in properly??

If 695 persists then maybe need to have a trans specialist look at it... preferably one who knows a thing or two about ford BTR transmissions...

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 7:42 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 691

Joined: 1st Jun 2005

Ride: EFII Sedan

Location: Brisbane
QLD, Australia

786 is the ECON light. mines been throwing up that code since I nicked the bulb for my extra oil light switch :P

It doesn't put it into limp mode tho, so i'd look at the others. If those solenoid codes are correct, its strange that pulling the dash apart caused them. More likely the serial output link is the problem.

Check your right side plug to the cluster, theres 4 data/signal lines going to that (pins 4, 5, 7, 8, 14), maybe its not fully seated. Its quite a hard push to get those plugs all the way home. (and a bastard to get them out!)

I'd suggest clearing the codes, and reading them again too.

 

_________________

EF II Sedan
Ex Chaser, Dual Fuel (Impco LPG)
LSD High, 3.23, Black wheels, other shiny bits.

EB II Sedan <--- R.I.P. (Rest in pieces - gone to the wreckers for $50...... bargain!)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 7:45 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 691

Joined: 1st Jun 2005

Ride: EFII Sedan

Location: Brisbane
QLD, Australia

786 is the ECON light. mines been throwing up that code since I nicked the bulb for my extra oil light switch :P

It doesn't put it into limp mode tho, so i'd look at the others. If those solenoid codes are correct, its strange that pulling the dash apart caused them. More likely the serial output link is the problem.

Check your right side plug to the cluster, theres 4 data/signal lines going to that (pins 4, 5, 7, 8, 14), maybe its not fully seated. Its quite a hard push to get those plugs all the way home. (and a bastard to get them out!)

I'd suggest clearing the codes, and reading them again too.

 

_________________

EF II Sedan
Ex Chaser, Dual Fuel (Impco LPG)
LSD High, 3.23, Black wheels, other shiny bits.

EB II Sedan <--- R.I.P. (Rest in pieces - gone to the wreckers for $50...... bargain!)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 01, 2006 11:44 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 96

Joined: 8th Dec 2004

Ride: EF futura

Location: darwin
NT, Australia

thanx guys.. i'm pulling out the dash now and putting it back together...

see if i stuffed something up
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 3:40 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names