Fordmods Logo

Peice of Junk wont start 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: Peice of Junk wont start
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:11 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Hi Guys
My car is dead :(
I have a EL gli
Swapped the dash loom with a NL loom
Done the climate control conv
Replaced BEM - now wont start - just beeps at me 5 times - whilst the smartlock light flashes rapidly - when i try and start it
I dont know if its programming the key in or not
Ive programmed the Keypad in - that works
But i leave the key in on the ON position for an hour - come back the smartlock light is on constant - not flashing - but it wont start just a click from where the relays are.
Ive swapped the BEM - still same prob
Was working fine before replacing the loom
Any suggestions?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 512

Joined: 6th Feb 2006

Gallery: 3 images

Ride: BA Falcon Classic

Location: Perth
WA, Australia

is it in park? try shorting out the starter in and out wires on the bem and see if it cranks........

 

_________________

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:18 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2839

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 50 images

Ride: MYSTERY EL's & Maverick LWB

Power: 198 rwkw

Location: parramatta
NSW, Australia

http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=49

have a little read ben , took a few goes to get the bem to reprogram to the ignition barrel once

 

_________________

Chance Favors The Prepared Mind !
For Sale : EL Fairmont 4L 5spd offers, AU Fairlane Ghia 4L vct Stock no mods $3.5k ono
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:24 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Yep its in park
From what the document says it isnt programming succesfully by the solid lite smartlock light - but it says i should still be able to start it
So
a) why is the programming unsucessful>
and b) it says i should be able to start it - but i cant?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:30 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Don't tell me ur battery's flat, I recall ur hazards were staying on, slap it on charge whilst waiting the hour and see what it does.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 27, 2008 11:34 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Yeha i had it on charge for the couple hours i was waiting for it to program
Took it out put on charge for couple hours this morning
Now gonna leave overnite charging
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 28, 2008 11:56 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 351

Joined: 5th Oct 2005

Ride: Falcon

Location: Rockingham
WA, Australia

you said you had your battery charging while you were waiting for it to program.

does that mean it was all connected up with the ignition on and battery charging? I may be wrong and would like to be corrected if i am but doesnt charging the battery while it is still in the car connected and ignition on fry things???

i was always under the assumption that it would fry the computer and blow fuses.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 28, 2008 8:23 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

should be right,
You'll get AC ripple that can interfere with some circuits,
However the battery would act as a nice big capacitor and smoothen things out,
Essentially Yes, you should disconnect the terminal whilst charging, but who does.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 28, 2008 9:05 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Krytox wrote:
should be right,
You'll get AC ripple that can interfere with some circuits,
However the battery would act as a nice big capacitor and smoothen things out,
Essentially Yes, you should disconnect the terminal whilst charging, but who does.


Agreed
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Peice of Junk wont start
Posted: Mon Apr 28, 2008 10:11 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

benjameshawkins wrote:
just beeps at me 5 times - whilst the smartlock light flashes rapidly - when i try and start it. Was working fine before replacing the loom

So what happens when you turn IGN on ?? Does the light flash 5 times in 2 sets, then stays on or then flashes very quickly ???

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 8:36 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

OK,
Battery is fine
Got an error code now
Turn the ignition onto ON
Smartlock flashes 4 x - then gap 4 x gap 4 x gap - then rapidly
Anyone know what this means?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 9:39 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Yah its fixed
Dont know how - dont care either - yah
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 9:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names