Fordmods Logo

please help 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: please help
Posted: Mon Apr 03, 2006 8:26 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 193

Joined: 30th Apr 2005

Gallery: 9 images

Location: newcastle
NSW, Australia

ok i got my car pressure tested approx 3 weeks ago... All was fine no leaks... checked the coolant this morning and there was none in the resevoir(sorry bout the spelling).... Im thinking it could be a head gasket but unsure cause that is a s**t load of coolant to loose through a gasket... Any1 had similar problems????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 03, 2006 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 7029

Joined: 18th Apr 2005

Location: Hobart
TAS, Australia

had that problem. only because I forgot to re-tighten the cap from recovery position after hauling a heavy load.

 

_________________

Mind f**k!!! it works on feeble minded ignorant sheeples... there's plenty of em on this site... some are very intelligent but by god they are so thick!!!

Pakrat wrote:
You can buy them seppertly

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 04, 2006 4:26 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 753

Joined: 6th Dec 2004

Gallery: 12 images

Ride: 98 DL LTD | 71 XY

Location: Bellevue
WA, Australia

yeah mate i'd be checkin ya hoses just to make sure none have come loose or something.. Not that they can really come loose but thats prolly the best ya can hope for

 

_________________

RIP Scotty
Still Doin It For Ya Mate

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 04, 2006 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 51

Posts: 720

Joined: 18th Sep 2005

Ride: ef fairmont

Location: orange
NSW, Australia

mine did the samething about 5years ago. it ended up it was a snaped head bolt .i hope this isn't the same problem with your's
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: please help
Posted: Wed Apr 05, 2006 9:45 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

samsEL wrote:
ok i got my car pressure tested approx 3 weeks ago... All was fine no leaks... checked the coolant this morning and there was none in the resevoir(sorry bout the spelling).... Im thinking it could be a head gasket but unsure cause that is a s**t load of coolant to loose through a gasket... Any1 had similar problems????


Mine will on occasions drop the whole reservoir tank. Then after topping it back up, will run for months without losing any more coolant.

If you think it might be the head gasket, then you can get your coolant tested for traces of combustion gases. If cumbustion gases are getting into the coolant from either a cracked head or failed head gasket, the extra pressure can force the coolant out the overflow.

You can test if the coolant is coming out the overflow, by tying a small empty coke bottle to the overflow pipe and see if you catch anything.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 05, 2006 10:38 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 57

Posts: 6

Joined: 16th Mar 2006

Ride: ba xr6

Location: brisbane
QLD, Australia

Just a thought ! have ya checked welsh plug at the rear of the head? sometimes after pressure testing, weak or corroded plugs will pop.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 08, 2006 12:24 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 193

Joined: 30th Apr 2005

Gallery: 9 images

Location: newcastle
NSW, Australia

ah thanks for the tips guyw i will let u no wat it is shortly....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 08, 2006 8:45 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 35

Posts: 117

Joined: 29th Oct 2005

Ride: EB S XR6

Location: Western Sydney
NSW, Australia

my uncle had the same problem with his EL. The first mechanic he took it to said that the head was probably cracked. The second mechanic he took it to said it was a blocked radiator, and that there was no way that it was a head problem. The second mechanic was right, and it hasnt lost a drop of coolant since.

 

_________________

EB S XR6
161kw At The Wheels
14.8 @ 149.92 km\h WSID

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 5:06 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names