Fordmods Logo

Power shenanigans 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Power shenanigans
Posted: Fri Jan 20, 2006 2:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1518

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 14 images

Ride: BA XR6 Turbo

Power: 175 rwkw

Location: The Shire, Sydney
NSW, Australia

Dunno if this belongs in this forum but meh.

I've got this funny power problem that's just popped out out of the blue, hopefully it's just a loose earth or something...

A few times now when I get in the car and turn the ignition it goes click and then the power dies. No lights, no radio, no horn - nothing. My first instinct is to pop the bonnet and check the battery. I wiggle the wiring at the battery terminals then check the igition again and all is working. I don't know if wiggling the wiring is just a co-incidence or not, it could be just intermittant and it decides to work again in the time it takes me to get out and check the battery :?

The funny thing is the clock in my radio and all the settings there have been reset like the power has been off (which apparently it has) but the clock in the trip computer hasn't been reset.

Any ideas ? Sound like anything in particular ?

 

_________________

ImageImage

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 3:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 675

Joined: 19th Mar 2005

Gallery: 9 images

Location: Adelaide
SA, Australia

Like u said could be ground...but then why does the trip computer not reset aswell..is it possible a loose earth and its just got enough contact to keep the trip computer alive?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 3:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 3516

Joined: 8th Nov 2004

[self-deleted]

Last edited by blackjack_original on Fri Jun 06, 2014 8:10 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 4:12 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 578

Joined: 22nd Mar 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

not sand paper, emery paper dude! Preceded by some warm water and bi carb soda

ps when did your car go purple?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 4:13 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

replace the terminals! mine was doing the exact same thing - i replaced the neg terminal - never was a problem again :wink:

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 4:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1518

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 14 images

Ride: BA XR6 Turbo

Power: 175 rwkw

Location: The Shire, Sydney
NSW, Australia

exholden wrote:
ps when did your car go purple?

Yeah that was weird, I drove through this car wash one day and it just went purple! :P
Nah it's been about 2 months since the respray started now, it's pretty much done but I'm still doing stuff bit by bit (wing still needs a buff before I put it back on)

Sounds like sus battery terminals, I've been meaning to get some newies as the old ones are a bit chatty so that's a good excuse :)

 

_________________

ImageImage

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 6:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 2280

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EF Falcon 95

Location: Rosebud
VIC, Australia

why not give one of those grounding wire kits a go while your at it? see if they make any difference? I think they are just larger less resistant earth wire, cant remember who but someone on here said they free up a few kW? be the guinee pig :P

 

_________________

Cougar Zero makes my pants fit nice.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 6:21 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 377

Joined: 22nd May 2005

Gallery: 7 images

Ride: NF Fairlane V8

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeah a similar thing happened to me, turn ign on all comes up but go to start and all the power drops out, switch back to ign and everything comes back on.. :?

Best thing to do is replace the batt terms with gold plated ones.

I had brass ones but they corrode just as bad as the factory ones. :evil:

Had the gold plated ones for about 6mths and not the slightest bit of corrosive build-up.. :D

 

_________________

The TORQUE Monster project begins!

Pic's, details and all the yummy stuff:
http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=22693

"There's no replacement for displacement!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 20, 2006 8:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1518

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 14 images

Ride: BA XR6 Turbo

Power: 175 rwkw

Location: The Shire, Sydney
NSW, Australia

mrnasty wrote:
someone on here said they free up a few kW? be the guinee pig :P

Bah, I'll believe that when I see it!
I'm not wasting money on snake oil, I'll just get some good connectors.

NFGhia, those are the exact syptoms, sounds like the same deal.

I might get one of those 'kill switch' type terminals. I remember seeing them around a while back, they've got like a rod/key thing in them that you can pull out and it cuts the power. It'd be a good added security measure too. Anyone know who sells them these days ? I thought Jaycar did but just checking on their website they don't seem to have them

 

_________________

ImageImage

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 11:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names