Fordmods Logo

Problem - doesnt look good.. 

 

Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: Problem - doesnt look good..
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:02 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

well i have a ef fairmont 96` and feel's like theres something wrong i dunno how to explain it but when i give it to her she sumtymz tends to make this weird noise and looses power, it's like a trrrr kind of noise hehe geez i cant explain it newaizz ..
ne help woud be appreciated thanks..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

you'll need to be more specific.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:22 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

specific as in . . . ?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6449

Joined: 11th Nov 2004

if you cant explain it we cant help you.


it's like me asking ' my car goes snap crackle pop what wrong with it????
not very helpful is it




we want things like it only happens when the temp is ......., the noise sounds like it comming from.......... it happens when in ...... gear it and auto or manual?
its a V8 or I6? what the feul consumption like. when was the last service?
if auto when was the last auto service.

you need to give as much info as posible

 

_________________

PERMANENTLY BANNED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:39 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

temp sits in the middle so it's normal, aah most of the time the sound starts to make it on 2nd gear, its a I6, 200,000 on the clock n ive got another 7,000 till next service, it's very annoying HELP!

Cheers...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 10:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

take it in for serive early! not being rude or anything but if you cant explain what is happening to well i doubt you wont be able to fix it your self!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 11, 2006 11:34 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6449

Joined: 11th Nov 2004

boosting wrote:
temp sits in the middle so it's normal, aah most of the time the sound starts to make it on 2nd gear, its a I6, 200,000 on the clock n ive got another 7,000 till next service, it's very annoying HELP!

Cheers...



dont you mean 2000 till next service. 10 000km is far too long

 

_________________

PERMANENTLY BANNED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 12:55 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

tickford_6 wrote:
boosting wrote:
temp sits in the middle so it's normal, aah most of the time the sound starts to make it on 2nd gear, its a I6, 200,000 on the clock n ive got another 7,000 till next service, it's very annoying HELP!

Cheers...



dont you mean 2000 till next service. 10 000km is far too long


No he means he has 200,000 on the odometer and he has 7000ks until the next service.

Try giving as much info as possible on what you dont understand he is saying...like "third word on second line".

:lol:

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 12:58 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

I do mine every 10k which I think is fine...

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 2:10 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 795

Joined: 14th Jun 2005

Gallery: 11 images

Ride: EF f a i r m o n t

Power: 315 rwkw

Location: perth
WA, Australia

does the car sorta feel like its going to stall? and it only happens when the car has been left sitting there all day or over night?

cause my car does this not all the time but some times.
is this the same prob as u?

 

_________________

1995 EF Fairmont with all the Gear.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 7:55 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

kizzer wrote:
does the car sorta feel like its going to stall? and it only happens when the car has been left sitting there all day or over night?

cause my car does this not all the time but some times.
is this the same prob as u?


naah not really, car seems normal when stopped just when u give it to her a little at about let's say 3 to 5 grand she make's the noise n looses power, see it's not all the time just very rare as iv'e said it's happened twice, so I just might take her in for a earlier serive.. thanks newais.. sorry guys, couldn't really explain myself...

Cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 13, 2006 8:40 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 2537

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: EFII Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Ok I'll describe something I hear with my car and see if it's similar.
When I've got the foot on accelerator and I set the cruise control, the engine makes this harmonic hum as it revs up to the set speed, usually 1 or to 2kph more than my current speed.
Almost like induction noise that is suddenly amplified as soon as I hit the cruise set button. It goes away as soon as the cruise control gets up to the set speed.
I'm thinking is could be induction roar, worn torque convertor, or worn uni-joints.
Is that what you get, and does anyone else know what that could be?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 13, 2006 7:35 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 41

Posts: 259

Joined: 7th Sep 2005

Ride: BA mk11 XR6T UTE ,v8 fairmont gh

Location: perth
WA, Australia

Something tells me your 1 of those mobile text freaks, cos sorry bro, your spelling and diction are up s**t creek. And I thought a current affair, were just hamming it up when they said young people today had created there own language.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 15, 2006 12:11 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

scar76 wrote:
Something tells me your 1 of those mobile text freaks, cos sorry bro, your spelling and diction are up s**t creek. And I thought a current affair, were just hamming it up when they said young people today had created there own language.


nah not really, i just cant be stuffed typing properly but if it's a problem on the site i can type properly, im use to slang :lol:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 15, 2006 12:15 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 26

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 3 images

Ride: Ford Fg Mk11 Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

Kit wrote:
Ok I'll describe something I hear with my car and see if it's similar.
When I've got the foot on accelerator and I set the cruise control, the engine makes this harmonic hum as it revs up to the set speed, usually 1 or to 2kph more than my current speed.
Almost like induction noise that is suddenly amplified as soon as I hit the cruise set button. It goes away as soon as the cruise control gets up to the set speed.
I'm thinking is could be induction roar, worn torque convertor, or worn uni-joints.
Is that what you get, and does anyone else know what that could be?


I get that to, but nah it's not the problem im talking about.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 2:05 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names