Fordmods Logo

put new set of injectors in 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: put new set of injectors in
Posted: Thu Nov 24, 2005 6:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 462

Joined: 7th Apr 2005

Ride: EA

Location: Melbourne
VIC, Australia

aii guyz, i put a new set of injectors in from my friends EDXR6, hooked everything back up, car started not a problem, waited a bit, turned it off all good, then i went to move it 15 minutes later, n it stalls
tried again, stalls

keeps stalling, have to hold the revs up even then wen i let go it stalls, then after holsding the revs up for a bit, it idles fine, kool, turn it off, turn it back on, stalls, took it for a drive, all good, come home turn it off, start up again, nearyl stalls, but idles fine after nearly stalling, , really peeing me off, the first time we started it , we had it started for awhile n it was fineeee perfect nothing wrong, the engine wasnt tampred with in the mean time wen it was left off, wot could it be?

POS


- Grechie

 

_________________

Ford Falcon EA Naturally Aspirated 4.0L i6
13.797 @ 157.16km/h (Limiter Bounce)

1/4 Mile Video

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 24, 2005 9:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 3772

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 33 images

Ride: EL Fairmont Ghia

Location: Hobart
TAS, Australia

when you said new set of injectors are tehy new, what kind of car are they out of what are teh specs on em etc
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 3:55 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 462

Joined: 7th Apr 2005

Ride: EA

Location: Melbourne
VIC, Australia

was out of a edxr6, there clean n in perfect condition, nothign wrong with em, infact, my old injectors compared to em were rubbish, complete rubbish

 

_________________

Ford Falcon EA Naturally Aspirated 4.0L i6
13.797 @ 157.16km/h (Limiter Bounce)

1/4 Mile Video

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 10:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Check the fuel pressure regulator.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 10:57 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

You havent pulled the vaccum line off the fuel reg and not noticed?

Or the map sensor vaccum line may have partially come off.

I assume it drives alright once it gets going though?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 11:14 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 462

Joined: 7th Apr 2005

Ride: EA

Location: Melbourne
VIC, Australia

ill check the fuel pressure regulator, arm79 i checked and no vacuum lines are off, onc edriven round n warmed up she doesnt stall on idle....

 

_________________

Ford Falcon EA Naturally Aspirated 4.0L i6
13.797 @ 157.16km/h (Limiter Bounce)

1/4 Mile Video

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 3:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 533

Joined: 12th Jan 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

I don't know if the ECU autolearns cold start enrichments, but if the old injectors are as bad as you indicate they were, then the ECU will have to re-learn all the fuel tables.

A warm engine will idle on a far wider range of AFRs than a cold engine will. This may be your problem.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 26, 2005 1:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1687

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: 1994 ED Ricer

Location: Perth
WA, Australia

could the injectors just be dirty?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 29, 2005 5:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 49

Posts: 505

Joined: 14th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: ford au wagon 4.0 na

Power: 170 rwkw

Location: Merrylands
NSW, Australia

You have a leaky o ring

 

_________________

14.77 @92.71mph July 06 14.52@95.68mph July 07 14.241 96.7 MPH in a shoebox/taxi au ford wagon!!Bwahahah still cant believe it!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 11:39 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names