Fordmods Logo

Rebuilt XF engine wont start... PLEASE HELP ! 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Rebuilt XF engine wont start... PLEASE HELP !
Posted: Wed May 18, 2005 6:38 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 90

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EA II S-Pac

Location: Bendigo
VIC, Australia

Hi all,

Ive had my XF engine rebuilt, and is all back together... The engine is back in the car and turns over real nicely without spark plugs...

Now, a bit of a dilemma. Once the plugs are in the starter motor doesnt want to turn the engine. Theres a bit of movement but not much at all.

Battery is fully sharged, and the started motor is all good as it came out of a car that was running.

Any idea why this would be happening? Anybody had similar problems? And does anyone know how to get around this?


Any help is appreciated. Thanks !
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 18, 2005 6:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

Have you tried shutting of fuel and turning engine over with a plug removed?

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 18, 2005 7:25 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 227

Joined: 11th Dec 2004

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Get the battery load tested, just because you charged it doesn't mean its fine.

If it passes and doesn't crank with the coil disconected then you probably have a dead winding in the starter. Any auto sparky can check the starter if you take it to them for free.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 18, 2005 9:47 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 3516

Joined: 8th Nov 2004

[self-deleted]

Last edited by blackjack_original on Fri Jun 06, 2014 3:04 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 18, 2005 11:39 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 90

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EA II S-Pac

Location: Bendigo
VIC, Australia

sparkplugs are phisically removed from the engine...

Brand new battery... Hoever after some stuffing round tonight, finally found a battery that will turn the engine over...

Pretty much solved thanks. Bit of tinkering tomorrow and she should be a goer
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names