Fordmods Logo

Revs Sticking, HELP!!! 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Revs Sticking, HELP!!!
Posted: Sat Nov 24, 2007 10:15 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 27

Posts: 3

Joined: 28th Oct 2007

Location: Maryborough
QLD, Australia

i brought my ef falcon about 3 months ago and it has been doing this erver since, when u rev it it takes 30 seconds for the revs to graduly drop and then it sits at 1500 rpm.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 24, 2007 11:17 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

read: http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=23

Change or even clean the ISC, this is most likely the culprit.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 25, 2007 12:10 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 115

Joined: 10th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Perth
WA, Australia

work for ford. there was a realy old problem with the wiring loom, u had to reroute it, interferance from coil, feedback into the pcm, and even some pcms had to be replaced. or could be IAC....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 25, 2007 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 2288

Joined: 4th Dec 2004

Ride: '98 EL Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

My car does this and so does my mates. Is your car a manual by any chance? We have both just disconnected our ISC

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Isc
Posted: Sun Nov 25, 2007 2:01 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 652

Joined: 31st Aug 2007

Gallery: 1 images

Ride: 08 BF Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Replacement isc fixed this problem for me would change that before doing anything else.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 25, 2007 10:04 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 673

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 8 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Canberra
ACT, Australia

Holy crap, I thought only EA CFI's (like my first EA) did this!! Fk it's annoying in an Auto - it tries to take off when your at the lights!

 

_________________

I like boost
http://www.venomexhaustworks.com.au

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 26, 2007 5:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 613

Joined: 5th Aug 2007

Location: Ararat
VIC, Australia

I had the same prob in manual wagon.

The accelerator cable was on its last legs ( my fault, extrac's throwing too much heat on it!) ISC also likely culprit, as the guys said earlier.

 

_________________

EF Ghia 5L V8
BAMk2 XR8 Velocity/Cobra 19's

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 26, 2007 10:18 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 27

Posts: 3

Joined: 28th Oct 2007

Location: Maryborough
QLD, Australia

i unpluged the isc and the car ran like a brought one. thanks for all the replies, u guys rock!!
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:07 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names