Fordmods Logo

Rough Drive 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Rough Drive
Posted: Wed Feb 07, 2007 12:22 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 16

Joined: 29th May 2005

Gallery: 2 images

Ride: EL Falcon

Location: perth
WA, Australia

Hey guys,

My falcon seems to shudder alot when accelerating

While driving I will start to speed up and the car will act like it is not getting any power to the engine Ie.. Feels like the care is not getting any power, the car will shudder take my foot off the pedel and it will stop.

Currently the car needs a service and a new Exhaust as this has a hole in it . I have Replaced the Ignition leads and spark plugs, I have Replaced the Fuel filter twice one was not sealing correctly, I have even replaces the Water pump ( due to a leak that i had)

Does any body else have any ideas
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 2:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

check all fluid levels and do that service. Take it to ford and get the trans fluid checked because you cant do it on a EL trans.

What does it idle like? and what happens when you rev it in park/netural?

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 4:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 1421

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 98 EL Falcon - Last of the EL's

Location: Muswellbrook
NSW, Australia

uni joints stuffed maby, tailshaft outta balance, wheels outta balance? that would be my guess

 

_________________

why are women like clouds? eventually they f**k off and its a really nice day.

telling the truth is just lack of imagination

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 9:57 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 264

Joined: 5th Jan 2007

Ride: E-Hybrid Falcon

Location: nowra, nsw
NSW, Australia

no dipstick on el autos ?

 

_________________

crow cam,cai,exaust,bbm,190 reg & el injectors,xr6 interior,guages,white cluster,pioneer/mtx stereo,big boot install w.i.p, 17"rims,koni/pedders shocks&springs with nolathane re-bush,ssv kit,stainless inserts,clear lights,t5 & short shifter,chardonay/pearl paint

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 10:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

vibr8n wrote:
no dipstick on el autos ?


Yeah mate, no dipstick on autos since 2/3-96, thats series 2 EF.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough Drive
Posted: Wed Feb 07, 2007 10:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Phaz3 wrote:
Hey guys,

My falcon seems to shudder alot when accelerating

While driving I will start to speed up and the car will act like it is not getting any power to the engine Ie.. Feels like the care is not getting any power, the car will shudder take my foot off the pedel and it will stop.

Currently the car needs a service and a new Exhaust as this has a hole in it . I have Replaced the Ignition leads and spark plugs, I have Replaced the Fuel filter twice one was not sealing correctly, I have even replaces the Water pump ( due to a leak that i had)

Does any body else have any ideas



Pull the ignition coil off, remove brackets and check for cracks.
Also check dizzy cap and rotor, for burning, the carbon brush wears out.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 08, 2007 8:08 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 16

Joined: 29th May 2005

Gallery: 2 images

Ride: EL Falcon

Location: perth
WA, Australia

hey thanks so far
the car idles fine and drive fine until you put your foot on the accelerator and then it will shudder and loose power.

The only things i think it could be are:
The Exhaust
The Fuel Pump

the fluid levels are fine although i have not had the auto trans service since i bought it 2 years ago

The wheels are aligned and I have new tye so it wil not be that as it is not the wheels that are the problem it is the accelerating
any body else ??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Feb 09, 2007 8:14 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 264

Joined: 5th Jan 2007

Ride: E-Hybrid Falcon

Location: nowra, nsw
NSW, Australia

cjh wrote:
Yeah mate, no dipstick on autos since 2/3-96, thats series 2 EF.


what bout drain/fill plugs like manuals ?

 

_________________

crow cam,cai,exaust,bbm,190 reg & el injectors,xr6 interior,guages,white cluster,pioneer/mtx stereo,big boot install w.i.p, 17"rims,koni/pedders shocks&springs with nolathane re-bush,ssv kit,stainless inserts,clear lights,t5 & short shifter,chardonay/pearl paint

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 10, 2007 7:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 16

Joined: 29th May 2005

Gallery: 2 images

Ride: EL Falcon

Location: perth
WA, Australia

This Problem will onnly occur when i give the cars some power other than that the car will drive fine idle fine only when i give her a little bit of power it will shudder like it is not getting any fuel or its missing yet

The only things i think it could be are:
The Exhaust
The Fuel Pump

Any Ideas
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 08, 2016 7:10 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names