Fordmods Logo

Rough Idle on au 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Rough Idle on au
Posted: Thu Dec 29, 2005 12:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi Guys

Ive cleaned my throttle body, changed the pod filter, changed the leads and the spark plug and the bloody car still idles rough every now and then. Ive got a 2 1/2 inch cat back exhaust and i can clearly hear and feel the da f****g car miss.

This is driving me insance. Have also reset the ecu but it does not seem to help.

Help guys coz next im gona use my hammer on it

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 29, 2005 1:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 916

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EL Futura

Location: Berri
SA, Australia

Tried the O2 sensor?

 

_________________

5 Speed EL Futura
Stock as a rock*
Image
A1 Oils - Synthetic lubricants: www.a1oils.com.au
* A rock that has been Alted

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 29, 2005 2:28 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

hmmmm actually no. Whats the process how do i check and know if its faulty or not.........

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 29, 2005 11:50 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

man i got the same problem!!

has this rough/miss at idle but other wise fine

have done everything, plusg/leads. air/fuel filter
02 sensor

only thign i have yet to change is the coilpack

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 30, 2005 2:02 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 247

Joined: 24th Nov 2005

Location: Brissy
QLD, Australia

If your at at set of traffic lights with the car in drive and your foot on the brake pedal. And if it starts to idle lower and get rougher than it's your Oxygen sensor.

Normally happens when car is warm and it is in drive for more than 30 secs with brake on...

Check your fault codes on your ecu.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 30, 2005 9:04 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

Had a ford dealer hook the car up to the computer and he said that there was no fault codes but it was bringing up an error that it is idling lower than it should and he couldnt say why. No sensors showed and fault.

What happens if i disconnect the wire to the oxygen sensor, will the car start, will it idol bad without the sensor..........

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 1:13 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names