Fordmods Logo

Rough idle 

 

Page 2 of 2 [ 19 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: Rough idle
Posted: Wed Nov 03, 2010 11:57 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 747

Joined: 16th Dec 2008

Gallery: 1 images

Ride: AU2 75th Anniversary Futura

Location: Adelaide
SA, Australia

certainly worth a try with the O2 sensors. I know you can buy them cheaper on ebay. Otherwise you can buy them from places like Bursons, Autobarn, Supercheap, Motor Traders etc.

 

_________________

Cheers
Shav

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle
Posted: Wed Nov 03, 2010 4:40 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 29

Joined: 22nd Sep 2009

Ride: EF XR6

Location: sydney
NSW, Australia

Ordered a new O2 sensor today from burson's for $50, will get it tomorrow :D It won't be going in for another couple of weeks due to the fact that I'm recovering from a knee reconstruction but as soon as it goes in i will let you guys know. Thanks for the help :D

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle
Posted: Wed Nov 17, 2010 12:09 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 40

Joined: 13th Nov 2006

Ride: DL LTD v8

Location: Launceston
TAS, Australia

another thing to try could maybe be checking for vacuum leaks... my el xr6 has done the same as yours for a while now but lately its getting a lot worse ever since ive noticed the intake manifold gasket appears to be leaking really badly. I'm assuming its had a small leak i havent really noticed for ages but now its worse. I've also heard of other people having problems with the same gasket on falcons. I havent gotten around to changing the gasket yet as i usually ride my motorbike but im hoping it will fix the problem as ive replaced a lot of things in the past trying to fix it.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle
Posted: Wed Nov 17, 2010 8:54 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6449

Joined: 11th Nov 2004

Whats the TPS voltage at idle?
How much manifold vaccum at idle?
What fuel pressure at idle?
Does it happen when dead cold and hot? or just hot?
At operating temp what are the voltages from the coolent temp sensor?

Stop guessing and start a process of diagnosing the problem.

 

_________________

PERMANENTLY BANNED

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 11:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names