Fordmods Logo

running rich- black smoke 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: running rich- black smoke
Posted: Tue Sep 29, 2009 9:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

My cars been blowing a puff of black smoke on acceleration, and i was wondering where to start on what could be causing this?

Fuel economy is still good (14l/100 city) but im sick of seeing the smoke behind my car..

its a 95 ghia running an au motor (ef manifolds..)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: running rich- black smoke
Posted: Tue Sep 29, 2009 10:02 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 2563

Joined: 19th Feb 2007

Gallery: 21 images

Ride: 98 EL Futura

Power: 199 rwkw

Location: Lilydale
VIC, Australia

Have you replaced your oxy sensor before? they can become faulty and stuff your a/f ratio around.

 

_________________

EL Futura: CVE head, Wolf V500, ICE Ignition and Coil, 36lb injectors, Walbro 255lb, Paci comps, 3" exhaust, T5, Harrop Truetrac with 3.9s. Now with 198.9rwkw, (~185rwkw and 13.80 @99.1mph) with more power to come

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: running rich- black smoke
Posted: Tue Sep 29, 2009 10:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

yeh it came with my extractors but they were second hand so i might put my old one in to see if any changes..
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], tidy au and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 2:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names