Fordmods Logo

running rough under load. 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: running rough under load.
Posted: Sat Jan 02, 2010 9:20 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 131

Joined: 29th Jun 2008

Gallery: 3 images

Ride: AUII Futura

Location: melbourne
VIC, Australia

i just put in a new engine, am pretty much done running it in, but it was running rough for a little bit then seemed to be fine, and after changing the coilpack its doing the same now (intermittently). i've changed spark plugs, checked leads, new fuel filter. all sensors on the engine are new. just not the intake or exhaust related ones.

it seems that when its cold its fine, and when it warms up it gets worse.
i'm thinking its spark still though, because it backfires straight away on gas, and i know how touch gas is with good spark.
ANY IDEAS? is there a chance the coilpack i got from the wreckers was a dud and it is the coilpack? leads were 3.7k or 37k (for dual fuel) i'll double check tomorow. one thing i did notice was it was worse after putting in the coilpack from the wreckers.
cheers, adam!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: running rough under load.
Posted: Sun Jan 03, 2010 12:17 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

How are the engine mounts????...are all the earths on??? Whats the fuel pressure like???

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: running rough under load.
Posted: Sun Jan 03, 2010 7:39 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 131

Joined: 29th Jun 2008

Gallery: 3 images

Ride: AUII Futura

Location: melbourne
VIC, Australia

grounds fine, mounts fine, and the its rough on petrol and lpg, so i'm assuming pressure isnt an issue.
once the temp gets to the O in the NORMAL written on the guage it starts to even get rough at idle.
i might take it in for computer diagnostics tomorow. hopefully that will shed some light on it
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names