Fordmods Logo

shudder problem... 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: shudder problem...
Posted: Fri May 30, 2008 4:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 10826

Joined: 17th Apr 2005

Gallery: 34 images

Ride: BF MK11 XR 6 TURBO ZF 6spd

Power: 225 rwkw

Location: glenwood/sydney
NSW, Australia

atm my engine is running like a dog.. (and by that i dont mean fast!!) -more like a 10 human years old dog blind with three legs...

she's constantly chugging out bluey fuel smoke out the exhaust... eye wateringly bad....

She SHUDDERS violently on partial throttle in any gear at any speed.. and seems to have a miss untill you put your foot down and she lunges forward with new found enthusiasm leaving a huge plume of black smoke...

accelerate moderatly or at any speed and she make a diesel truck look smoke free!... :roll: (black fog out my exhaust.. :roll: )

using 20-25 Litres of premium per 100 km..

she like's stalling when idling.. -even when at running temp...

* Ive changed the TPS switch.. map sensor..
(coil pack is weeks old along with spark plugs and leads..)

any ideas?? fuel pump packing up?? oxygen sensor?? crank angle sensor??

 

_________________

Todd: Nurse, suction.
Nurse: The patient's not even here yet.
Todd: I know.

http://www.youtube.com/watch?v=_GQpRYRcAiA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 30, 2008 4:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 10826

Joined: 17th Apr 2005

Gallery: 34 images

Ride: BF MK11 XR 6 TURBO ZF 6spd

Power: 225 rwkw

Location: glenwood/sydney
NSW, Australia

oh.. and to top it all off.. as if the problem isnt annoying and embarressing enough... got pulled over ad defected for the smokey exhasut...

-The cop did notice the "too big for EF'S 20 inch rims and adapters"... but was only interested in me fixing the engine... -Coppers amde me pop the bonnet... least they were impressed.. :wink:

 

_________________

Todd: Nurse, suction.
Nurse: The patient's not even here yet.
Todd: I know.

http://www.youtube.com/watch?v=_GQpRYRcAiA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 30, 2008 4:22 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1087

Joined: 1st Sep 2007

Ride: '07 LT XR5

Power: 133 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

could be 02 sensor. maybe piston rings are shot and you're getting a lot of oil going in. check oil level

 

_________________

So much RAM the motherboard twisted off the POST.

I lost 3 cylinders... but gained a turbo...
Proud owner of an '07 XR5Turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 1:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 10826

Joined: 17th Apr 2005

Gallery: 34 images

Ride: BF MK11 XR 6 TURBO ZF 6spd

Power: 225 rwkw

Location: glenwood/sydney
NSW, Australia

just been phoned by joe at crescent motorsport.. he working on my car atm... has just diagnosed the problem as a busted a*** ECU..

looks like im up for an ef xr6 ecu...

 

_________________

Todd: Nurse, suction.
Nurse: The patient's not even here yet.
Todd: I know.

http://www.youtube.com/watch?v=_GQpRYRcAiA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 1:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1323

Joined: 12th Nov 2006

Gallery: 9 images

Ride: 02 xls ute 347

Location: adelaide
SA, Australia

if you dont want a ef xr6 ecu i have a ef ecu which is only 2 years old we got one redone i think it was $700 it was in my mums car untill my brother crashed it

 

_________________

02 series 3 AU marline ute 5speed 347 stroker

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 5:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 946

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 20 images

Ride: EA Falcon & G220 Lane

Location: Edgewater
WA, Australia

yeh im getting the same syptoms in my EA checked the switchchip, pressure reg, MAF they seem to be in good order, got worse with a full tank of BP 98

been told to check earths done that and gave a good clean but still seems to have the same problem how did joe find out that it was the comp?

 

_________________

4.0lt Balanced Bottom End, ACL Race Internals, Rspec4 Cam, BPT Swichchip, PH4480, 2.5' Lukey, Scorcher Bodykit, T5 Manual
237RWHP
Image

frd906 wrote:
LOLLOLLOLLOLOLLOLLOLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 10:58 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

was having the same problems in my EL on gas, changed the MAP sensor better now but still does it maybe once a fortnight for some reason

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 08, 2008 9:41 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 81

Joined: 12th Jan 2008

Ride: MANUAL EF XR6 WGN

Location: TOWNSVILLE
QLD, Australia

time to replace your engine i think mate

 

_________________

EF XR6 WGN LOWERED FG 19' XR6T RIMS SOUND SYS, 2 1/2' EXAUST

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names