Fordmods Logo

sisters eb - she wants s**t done - help 

 

Page 1 of 5 [ 66 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

 
 Post subject: sisters eb - she wants s**t done - help
Posted: Tue Feb 01, 2011 6:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

hi all need some help with my sisters eb falcon
CAR: 92 eb gli 6cly auto
ISSUE: will not start no spark from the coil but will turn over with ease
TRIED: just replaced the coil with a brand newy still no spark
QUESTIONS: is there a fuse or relay for the coil that may be faulty have gone thought my manual but not much help there :cry:
need help soon sister is driving me up the wall :evil:


cheers johny

Last edited by Jonathan Kakousidis on Sun Jul 31, 2011 4:41 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 6:54 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 25

Posts: 176

Joined: 29th Aug 2009

Ride: el gli, ed xr6 and el classic

i have the same problem atm mate, people are saying its my smart lock system
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 6:55 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 25

Posts: 176

Joined: 29th Aug 2009

Ride: el gli, ed xr6 and el classic

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 7:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

figured that but dosent have smart lock
just tried another ecu out of my series 1 nc also no smart lock
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 7:55 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Check your interior light, if that is ok check your ECU Relay, under the Header tank.

Does your Fuel pump prime when you turn the ignition to reds?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 8:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

interior light is on and nice and bright
no the fuel pump is not priming itself either
ill check/swap the relay now
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 8:21 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

If you're not getting spark, could also be TFI module on the side of the dizzy. Could be dead if it has never been replaced.

But check the relays first.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

just swaped the relays with some spares in have layin around still nothing
but now the handbrake light is staying on even when the key is off and out of the car :?:
it goes off and stay off if i take the hand brake off the on but comes back on when i try to start the car
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:30 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

ECU?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

original ecu is a 91da-12a650-cc
tested ecu 93da-12a650-bc

the original one is back in the car now.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:44 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

check glove box globe and ctrl fuse
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 906

Joined: 9th Aug 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB2

Location: s.e suburbs
VIC, Australia

TFI module had that go on mine had the same problem.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:48 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

TFI won't effect the Fuel Pump.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

SWC.....the globe is good and so is the fuse

mreb....im starting to lend towards the tfi being fked but im hoping not really dont want to pull that little fker out way to much work :cry:

any other ideas :?:


ps cheers for all the help everyone is giving every little bit is helping
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: sisters eb wont start
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:58 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Are you sure the fuel pump is not priming. Did you open the boot and get someone to turn on the key?

If the pump is not priming it is unlikley it is the TFI as this will have no effect on the fuel pump. If the pump is priming it could be the TFI or Coil.

If you need you can change the TFI module without removing the dizzy, did it on the EL Wagon. IF TFI is shot, coil maybe stuffed as well.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 5  [ 66 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: FordFan86, Google [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 9:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names