Fordmods Logo

Smartlock Help 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Smartlock Help
Posted: Sat Mar 05, 2005 3:18 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 131

Joined: 15th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: ED fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Gday all.
Got an ED fairmont and disconnected the negative of the battery while doing changes to the sound system. Now when its all hooked up and s**t the can wont and smart lock light flashes faster rate. Called costanzo ford and they said leave key in on position for 30 mins then take key out, put it back in and then it should be apples, but tried that twice and its still not workin. Last attempt in the lcouple of minutes the indicators started flashing in time with the smartlock light and the battery light but still nothing. Any ideas please
cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 05, 2005 4:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

did you stuff around with the wires behind stereo ???

if you did there's 2 green and yellow wires that BOTH need to be connected to battery i think ,if you havnt touched the wires,its leave it on reds ,or acc cant remember and then turn it over after 30mins ,not take the key out ,or it could be your smartlock modual,which i have a spare if it turns out to be that ,also try hitting above the handbreak,cause that's where the smartlock modual is ,

hope that helps

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 06, 2005 4:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1102

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: BA MkII XR6 Ute

Location: Gippsland
VIC, Australia

yeh if you cut the plug behind the stereo off, or something similar, the green and yellow wires need to be connected to each other i think. happened in my mates EB last year and took us ages to work out.

 

_________________

We'll keep our cow s**t in the country, you keep your bull s**t in the city.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 06, 2005 4:35 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

also check the interior light fuse... we've had heaps of EF/EL's get towed in with smartlock non starting issues and it turned out to be a blown fuse on the interior light circuit. Im not sure if this applies to EBII/ED's also but its just a thought.
Does it flash in a sequence ie. an error code?
if it does
count the number of flashes in a group and ill check my EB/ED workshop manual for u
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 06, 2005 5:19 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 131

Joined: 15th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: ED fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

All fixed guys, thanks for the advice. We tried that 30 minute thing bout 4 times and called up bout 4 diff ford service joints for advice. And turned out my goddam mate didnt have the freakin negative tight all the way, could wobble it bout a mm up and down. Rediculus i tell ya. Thanks for the help but
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 06, 2005 10:33 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

no problems mate.. thats what we're here for.. hope to see u around a bit
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 2:15 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names