Fordmods Logo

Smoke?!?!?!?!?!?!? 

 

Page 2 of 3 [ 32 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:38 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Alright..

Well, she was running like a***, suuper rich.

Threw a new MAP sensor on, didnt change much at all..

White smoke for about 15-20 min of idle, after that its just really fuelly-smelling..

When cold, smokes BAD white and under ANY load it looks like im tryna start a fire or send SOS signals..

I dont know if it still runs rich on the different MAP sensors, but the same smell is there so i assume so..

Im ready to give up and punch it.. It's chewing through the fuel too..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:45 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

If anybody who reads this is in the Croydon VIC area, please, pm me and i'd be happy for you to come down and have a look-see for me.

cheers guys.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:45 pm 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

check for vacuum leaks.
hose off, booster cracked, manifold bolts loose...

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 539

Joined: 26th Nov 2008

Location: Adelaide
SA, Australia

Have you reset the computer after putting the MAP sensor on?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:51 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

How do i do that? Battery unhook?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 3:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 539

Joined: 26th Nov 2008

Location: Adelaide
SA, Australia

Pist'n'broke wrote:
How do i do that? Battery unhook?

Yeah for at least 15mins.

If I reset mine it runs brilliant for a day, then slides out of tune a bit, I put it down to a knackered O2 sensor, but it will be replaced soon enough.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 4:01 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks mate! Going outside to do that now!

Then ill be on the hunt for an o2 sensor if thats what is causing it!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 4:06 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Reseting the computer takes longer than 15mins. I think its an hour.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 4:15 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

I'll just let it sit for an hour then, doesn't bother me, as long as it works :)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 5:14 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Good luck dude.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 6:16 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Its not a headgasket :)

Nowhere near as smokey now, but i'd say the oxygen sensor will needa be replaced asap. No biggie :)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 6:40 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

A dodgy fuel reg will also cause black smoke and over fueling to mate.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 6:46 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 25

Posts: 22

Joined: 18th Feb 2010

Ride: 1993 EB II GLi Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Its white smoke though?

What/where is the fuel reg?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Thu May 13, 2010 6:50 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Pist'n'broke wrote:
Its white smoke though?

What/where is the fuel reg?


at the back of the fuel rail.

I think it is more likely an 02 sensor if you're having fuel eco issues. If it hasn't been replaced before, better do it soon.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smoke?!?!?!?!?!?!?
Posted: Fri May 14, 2010 12:24 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 205

Joined: 8th Dec 2009

Gallery: 1 images

Ride: EB XR8, Now Blown 1977 Mini S

Location: Toowoomba
QLD, Australia

I have the white smoke in the mornings here in the ACT and all it is is the condensation hitting the cold air. The other thing that happens is when you shut off the vehicle, the water condensates and sits in the low points in the exhaust and pools. The rear muffler is the worst place for it hence why they rot big time. I too replaced the O2 sensors in my XR8 and my economy was perfect again...600km a tank of 95RON and 400-450km of LPG.

I saw an I6 Fairmont up the street blowing white smoke however this was lingering white smoke - a huge difference - and found out she had chewed a valve and was dispensing oil directly into the exhaust manifold...was like an oily fog drifting down the street...

Sorry for the waffle :D
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 32 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:46 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names