Fordmods Logo

SOLVED:- Fairmont won't start 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: SOLVED:- Fairmont won't start
Posted: Tue Dec 09, 2008 10:03 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 829

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 2004 Mazda Tribute

Problem that struck the other day, and has struck the Missus this morning...

Turn key in ignition to "on" and ignition lights up everything, then turn key to "start" and everything dies. I mean everything, like the battery has been disconnected.

30 seconds later, electrics come back on, like the battery as been re-conncted, and everything needs re-setting (clock, radio etc)

This happened on Friday other day when it was REALLY hot, and after leaving it for a few minutes, then trying, it started.

This morning its not hot, and is now marooned in the garage.

Before the NRMA arrives for the missus, what could this be, based on those symptoms?


EDIT: SOLVED. NRMA fixed it. Loose battery terminal. There was no need to be rude to the missus though. How on earth was she going to check battery terminals with the baby crying and requiring attention. Prick.

Last edited by 96ghia on Tue Dec 09, 2008 11:23 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 09, 2008 10:43 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 212

Joined: 11th Jan 2008

Gallery: 5 images

Ride: BF Fairlane Ghia, BA XR8 Ute

Location: Dandenong
VIC, Australia

could have a VERY WEAK battery charge, happened to me not long ago, it had a weak charge, tried to start and it just died, and everything reset, give it a jump start

 

_________________

The Luxo Cruiser - 07 BF Fairlane
Silhouette,Pedders CoilOvers, Whiteline Adjustable Swaybars, BluePower Tune and Airbox, DiFillipo Headers and Cat with Catback, FPV Brake Upgrade, G6ET Wheels

The New daily/Toy - 2004 BA XR8 Ute
Mercury Silver, 5 Speed Manual, a factory Blownup Boss 260 :P

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 09, 2008 10:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 829

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 2004 Mazda Tribute

NRMA is on the way.

Seems the power has completely gooooone now. Fob won't work, nothing comes on.

The battery was only replaced 6 months ago, so if its that I should get a warranty replacement.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 5:03 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names