Fordmods Logo

Spark Plugs 

 

Page 2 of 3 [ 35 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Mon Apr 28, 2008 12:23 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

BUMP

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 28, 2008 6:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3737

Joined: 22nd May 2006

Ride: BF F6 Tornado - #0077

Location: Bendigo
VIC, Australia

might? it will also give you a lot of errors that dont make sense.

i'd be looking for the error code for the engine running lean. how many k's has the car done? with the gas, it might be time for that new oxy sensor

 

_________________

** For Sale ** http://www.fordmods.com/ford-parts-for-sale-f17/assorted-e-series-parts-t124697.html

F6 Tornado 2006 Build

Is it about sex? The engine in my car? Or a cure for cancer?
No?

Then f**k off

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 5:30 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

the car has done roughly 240 000km's and as of last night (very cold night) a pretty violent shake has developed from the engine, this occured mostly while slowing down and in the lower rev range it would some times last a few seconds when the car was sitting idle before it stop. I havnt yet had a chance to change the leads or oxy sensor but im not sure if this could be something much more serious.

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 29, 2008 8:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3737

Joined: 22nd May 2006

Ride: BF F6 Tornado - #0077

Location: Bendigo
VIC, Australia

maybe reset the ecu then, and check if the dreaded head gasket curse has struck

 

_________________

** For Sale ** http://www.fordmods.com/ford-parts-for-sale-f17/assorted-e-series-parts-t124697.html

F6 Tornado 2006 Build

Is it about sex? The engine in my car? Or a cure for cancer?
No?

Then f**k off

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 30, 2008 12:22 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

I went and bought leads today, they should hopefully be in tomorrow before midday as well as the oxy sensor. Ill also be hunting down a gregorys workshop manual since ive been spending so much time under the bonnet lately and and i cant say im really too confident but hey, gotta learn some how lol. Also i got quoted $70 each for EL injectors (seems a bit steep) and i was wondering how much a set of recos would cost or mayb how much to reco the ones that i got now aswell sumwhere to find em. Anyways ill put sumthing up tomorrow when its all done and let ya's know. Cheers guys

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 01, 2008 11:10 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

hey guys managed to get the leads on yesterday (whilst standing in my driveway yelling at my car for a couple of hours lol). It seemed to make an improvement in the idle and that violent shake has stopped but I think more needs to be done. I plan on putting the new oxy sensor in on the weekend, i had a quick look in the gregor but couldnt find a good description on how to change, any help appreciated guys.
Cheers

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 02, 2008 8:45 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1087

Joined: 1st Sep 2007

Ride: '07 LT XR5

Power: 133 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

oxy sensor is a peice of wee (i know cos if i can do it anyone can)

you found where it is? (coming out of the exhaust manifold) it can just be taken out by a spanner (i want to say 18mm not sure why, but you'll figure out which one to use) its an easy job.

once you've undone it from the manifold, you'll notice its clipped in to another cable, simple process of pressing the button, pulling apart, then replace the new oxy sensor so its in the same place as the old

 

_________________

So much RAM the motherboard twisted off the POST.

I lost 3 cylinders... but gained a turbo...
Proud owner of an '07 XR5Turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 02, 2008 9:07 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 14

Joined: 21st Feb 2008

Location: Sydney
NSW, Australia

Replace your plugs and leads first, (use ngk plugs)
you should be able to get your injectors serviced for about $30 each, and they will be able to tell you if any are faulty.
Do one thing at a time.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 04, 2008 2:31 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

Thanks RG Hunter, but as stated earlier in the thread, plugs and leadss have already been changed (sparks where NGK and leads were bosch). But at 30 bux eacy some h to reco my injectors wouldnt it be cheaper to just buy some reco injectors? was quoted round 70 each for new, also would any one know of any one know of any places in sydney to find someone to reco or sell some reco'd jectors?
sorry guys if im not makin much sense, too many jimmys tonight lol.
new oxy sensor should be in tomorrowm ill keep yas posted.
Cheers

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 18, 2008 10:09 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

hey guys, it took me a while but i finally got to replacing the oxy sensor today, I took it out for a drive and it was driving a bit better (idle was a lot less volatile aswell), after driving for a bit though i thought id try switching over to petrol to see how it went, probly not a good a idea, it was struggling just too move at all and didnt sound too great, i put my foot down a bit (bad idea) and heard a pop coming from the engine bay . Now after I switched it back too LPG it felt ok to drive but when I got on the brakes and the revs dropped to 1500 n under that violent shake came back. The engine shakes and the revs drop to just about 0 for a second before the revs start to pick up again and it goes back to normal. weird i know.
any way if any of yas have any ideas theyd be appreciates.
cheers guys

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 10:31 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

any ideas guys?

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 1:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1087

Joined: 1st Sep 2007

Ride: '07 LT XR5

Power: 133 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

sounds like a vac issue mate. check that all the vac lines are plugged in and working.

 

_________________

So much RAM the motherboard twisted off the POST.

I lost 3 cylinders... but gained a turbo...
Proud owner of an '07 XR5Turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 11:41 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

pcv still produces vacum

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 22, 2008 12:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

sounds too me like idle mixture for LPG is just a tad lean.... what plugs did you fit??

did you gap them to .9 for lpg they run a closer gap than petrol. use XR6 plugs too as the are 1 heat range colder and suit LPG better

if you have a AU I6 use NGK BPY6ES 0.9 as specified for Tickford LPG works a treat

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 22, 2008 9:13 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Posts: 77

Joined: 17th Feb 2008

Location: sydney
NSW, Australia

AU99, I cant remember exactly which model number they where but they were NGK specified for EL and no i didnt gap them, any ways I just disconnected the MAP sensor and took it for a drive the drive wasnt as smooth but that damn shake was gone so when i got home I had another look and noticed the hose from the BBM to the sensor was disconnected so i plugged it back in and plugged the sensor back in and took it out again that shake came back but not nearly as much the odd thing is i took it round the block a few times and the only place were it would do it was going down a hill, any how does it look like a fead MAP sensor? if so ive got one off an EB so will it fit?
Cheers guys

 

_________________

"I believe that Human beings and fish can peacefully coexist" - George W Bush

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:18 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names