Fordmods Logo

Speedo Out 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: Speedo Out
Posted: Tue Mar 31, 2009 1:23 am 
Fordmods Newbie
User avatar

Age: 38

Posts: 10

Joined: 30th Mar 2009

Ride: Ford 96 EL Falcon GLi Wagon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey all,

I have a 96 EL Falcon GLi Wagon.

I have noticed that my speedo may be out.

When doing a trip from Newcastle, NSW to Brisbane, QLD I was making the trip with a friend who was in his car. He was sitting on 80, I was sitting on 80, and he kept pulling away from me.
This has happened while following a few people.
With everyone i follow, they swear they are doing the speed limit, and i'm always being left for dust.

I worked out on average, I need to be doing 10k's faster that the speed limit to keep up with them.
Even when they are using their Cruise Control so their speed sits dead on 80, i'm still being left behind by about 10k's out.

Is there any way i can check if this is correct or test for the problem/fix it if there is ???


 Post subject: Re: Speedo Out
Posted: Tue Mar 31, 2009 2:58 am 
Smokin em up
User avatar

Posts: 205

Joined: 14th Oct 2007

Gallery: 1 images

Ride: EF futura 96

Location: Le BrisVois
QLD, Australia

yeah gday,

sounds like your diff has been changed from standard 3.45 to 3.9 (or 3.08 to 3.45), will give you 10km difference.

a number of things can rectify this, go over documents.php?d=30
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: YoFord and 23 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sun Oct 23, 2016 2:12 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names