Fordmods Logo

Strange noise from exhaust+possible injector fault or WORSE! 


Page 2 of 2 [ 20 posts ] Go to page Previous  1, 2

Posted: Thu Jul 28, 2005 3:15 pm 
Fordmods Newbie

Posts: 9

Joined: 19th Jan 2005

Ride: EL XR6

Location: Adelaide
SA, Australia

You guys are probably right about the tuning. All I know is that I've been impressed with the results the couple times I've had it done.

The point I wanted to make was that these forums are littered with guys who have made exhaust changes and have had problems and less power etc. In most cases I would think it is because the stock car is set up/tuned to be stock.

At the end of the day we all enjoy mucking around with them anyway :)
Posted: Thu Jul 28, 2005 3:27 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 36

Posts: 1056

Joined: 14th Feb 2005

Gallery: 26 images

Ride: '97 EL XR6

Location: Cairns
QLD, Australia

It can be a lot of things... My car had a problem like that last month and ended up with a rebuild for the engine. It ended up being the oil pump packing in and shredding the drive shaft from the dizzy. But for you it might be just the coil, dizzy cap, plugs or leads and fuel.
I don't think the computer would have that much trouble because of the change in back pressure.

Unless the guys that did your exhaust pulled out the oxy sensor and never put it back in?
Posted: Thu Jul 28, 2005 3:33 pm 
Tyre Shredder

Posts: 366

Joined: 1st Jul 2005

Location: perth
WA, Australia

LOL with mitch




Posted: Thu Jul 28, 2005 10:49 pm 
Stock as a Rock
User avatar

Age: 28

Posts: 105

Joined: 7th Mar 2005

Ride: 1995 EF GLI

Location: Alstonville
NSW, Australia

hmm well thanks for the replys. i just bought my fuel filter so i will pop that in this weekend and today i chucked in some injector cleaning fluid didnt seem to help much so im hoping its just the fuel filter. If that does nothing i think i might replace the spark plugs & maby leads and if that dont work its off to the ford mechanics
Posted: Fri Jul 29, 2005 1:15 am 
Oompa Loompa

Age: 29

Posts: 20

Joined: 4th Jul 2005

Location: Adelaide
SA, Australia

check the oxy sensor, leads resistance.... pull out ya plugs... had the same problem with water getting through the crack in me head... coil and dizzy.... timing chain adjuster sooo many things.. dud fuel? and a dyno tune aint gonna b as cheap as $170



'92 Eb Fairmont
4L, LPG, Pacemaker Race Series Extractor, EL Head (ported polished), Crow Cam, Vernier Timing Gear, 2 1/2 in Exhaust
130rwk on LPG!
too bad she's an auto

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sat Oct 22, 2016 4:52 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names