Fordmods Logo

Terrirtory won't start! 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Terrirtory won't start!
Posted: Sun Feb 06, 2011 10:49 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 1597

Joined: 20th Mar 2005

Ride: EDL Fairmont Wagon/AU XR8 Ghia

Location: Riverstone
NSW, Australia

Friends of our have got starting probs with their Terry. Works fine then nothing - turn key nothing that is. Sent it to a "mechanic" and it came back starting but then stopped again.

They were told it was was the starter relay, replaced that and.... still nothing.

This just started out of the blue, no warning. Any ideas?

Cheers
RD

 

_________________

=1994 ED Wagon GLi body/EL Fairmont spec with *ALL* EL running gear.=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=65695
=1998 EL Futura Sedan - The EF Fairmonts Replacement=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=106588

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Sun Feb 06, 2011 8:34 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 183

Joined: 17th Jan 2009

Location: Australia
SA, Australia

I have heard that territory's have a problem with the steering column wires getting worn away and snapping on pretty new cars, my mates territory did this but it just killed all his indicator lights and stuff like that... I guess it could also take out the ignition side of things aswell. My territory has never done it but maybe it might have before i got it, (bought it at 80,000). Its just an idea......

 

_________________

XG Ute. BBM conversion, EL ECU + J3 Chip, 3" Stainless Steel Intake Pipe, K&N Pod Filter, Wade 1673 Camshaft, Pacemaker extractors, 2.5 Inch Hi-Flow Cat, 2.5 Inch exhaust, Cab Extension, 18" FG GT Rims, resprayed in blueprint.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Sun Feb 06, 2011 8:50 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 129

Joined: 21st Dec 2010

Gallery: 4 images

Ride: elxr6 turbo/te cortina 302w

Location: sydney
NSW, Australia

another probs with em is the earth strap on the motor breaking.

 

_________________

JUST LIKE A MIDGET AT A URINAL, I BEST BE ON MY TOES

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Mon Feb 07, 2011 9:48 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

Saltez! wrote:
I have heard that territory's have a problem with the steering column wires getting worn away and snapping on pretty new cars, my mates territory did this but it just killed all his indicator lights and stuff like that... I guess it could also take out the ignition side of things aswell. My territory has never done it but maybe it might have before i got it, (bought it at 80,000). Its just an idea......


Thats a common issue with the indicator stalk and nothing to do with ignition wires.

And its not just Territory's, its all B-series as well. A very common problem.

Could also be a problem with the BEM. These cars don'd operate the starter directly, it all goes via the BEM.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Mon Feb 07, 2011 9:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 1597

Joined: 20th Mar 2005

Ride: EDL Fairmont Wagon/AU XR8 Ghia

Location: Riverstone
NSW, Australia

Thank guys

So far have had suggestions of the exciter wire to the starter, the earth strap plus what you guys have suggested here.

I found out a little more.... when the car was sent to to the mechanic they replaced the starter motor and the solenoid. Went ok for a while but when the car got hot after a long-ish trip it wouldn't start again.

Still no luck getting it going, my mate has taken the day off to try and get it sorted....

 

_________________

=1994 ED Wagon GLi body/EL Fairmont spec with *ALL* EL running gear.=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=65695
=1998 EL Futura Sedan - The EF Fairmonts Replacement=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=106588

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Mon Feb 07, 2011 6:15 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 1109

Joined: 4th Sep 2009

Ride: 92 EB s

Location: DORRIGO
NSW, Australia

Did the "mechanic" hook it up to a diagonstic computer like a modis or anything.
Or did they just start replacing parts.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Terrirtory won't start!
Posted: Mon Feb 07, 2011 6:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 1597

Joined: 20th Mar 2005

Ride: EDL Fairmont Wagon/AU XR8 Ghia

Location: Riverstone
NSW, Australia

As far as I know they just started replacing....

But, he got it going this arvo, replaced the earth strap. During that he also found the alternator was a bit dodgy and the battery a bit low. Has some work to do in the 'lectrical area me thinks.....

 

_________________

=1994 ED Wagon GLi body/EL Fairmont spec with *ALL* EL running gear.=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=65695
=1998 EL Futura Sedan - The EF Fairmonts Replacement=
Build Thread: viewtopic.php?f=53&t=106588

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 9:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names