Fordmods Logo

"thud" when gear changes (Auto Trans) 93 XG 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: "thud" when gear changes (Auto Trans) 93 XG
Posted: Sat Dec 24, 2011 1:28 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 4

Joined: 17th Dec 2011

Ride: Ford XG Ute

Location: Perth
WA, Australia

Hey guys,


Slowly restoring the ol' XG and I got it licensed yesterday and was able to take it out for a decent drive. I found though when it changes gear (Auto Transmission) I get a bit of a "Thud / Clunk" and a split second before it actually engages.

Any ideas as to what this could be and how to go about fixing it?

Thanks for any help, I did not want to have to book it in and pay for a check up without having a good try myself.

Cheers and Merry Christmas!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: "thud" when gear changes (Auto Trans) 93 XG
Posted: Sat Dec 24, 2011 1:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

stuffed solenoid? have you given it a service, they love being serviced lol

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: "thud" when gear changes (Auto Trans) 93 XG
Posted: Sun Dec 25, 2011 3:46 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 76

Joined: 2nd Jul 2010

Ride: 96 EF 5 Spd

Location: lara
VIC, Australia

my old ef auto used to thud
then one day it wouldn't start in park or reverse, changed the inhibitor switch and from then on it was magic changed gears perfectly
might pay to check that out?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: "thud" when gear changes (Auto Trans) 93 XG
Posted: Sun Dec 25, 2011 9:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

Is the transmission mount buggered?

Gab
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 3:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names