Fordmods Logo

Weird dimming problem 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Weird dimming problem
Posted: Wed Aug 17, 2011 8:35 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 145

Joined: 4th Aug 2010

Ride: BA Ghia '03

So in my EL, when I'm driving along (most noticeable in dusk/dawn), and I don't have my parkers/headlights on, every time I apply the brakes the cluster/climate control/trip computer lights dim, when I let go off the brake they go back to normal. If I use parkers/headlights they dim like they should as normal.

So why do they dim when I brake?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Weird dimming problem
Posted: Wed Aug 17, 2011 9:12 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 47

Joined: 12th Aug 2011

Ride: FG XR6 Turbo Ute

Location: Deer Park
VIC, Australia

probably just a bad earth. Add an earth from neg alt or neg batt to body or block and see how you go
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Weird dimming problem
Posted: Wed Aug 17, 2011 10:20 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

You have the wrong brake globes or a faulty filament in one.

You require 'twin' filament 5/21w tail light globes, Not a general indicator ones.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Weird dimming problem
Posted: Wed Aug 17, 2011 10:39 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 145

Joined: 4th Aug 2010

Ride: BA Ghia '03

You might be right about that one, had to replace one of my brake globes recently and it didn't seem to fit in properly. Like it works but it won't lock into place or anything. :S
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Weird dimming problem
Posted: Thu Aug 18, 2011 2:07 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 97

Joined: 22nd Jul 2007

Location: Melbourne
VIC, Australia

Brake light loom bulb holder plastic bits that hold things in place tend to crack and disintegrate, bulb cant contact properly, earthing problems, yadda yadda yadda. $5 from a wreckers for a new loom and you'll be right :)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 11:30 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names