Fordmods Logo

whats the go with the water pump?? 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: whats the go with the water pump??
Posted: Mon Jan 28, 2008 10:42 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 235

Joined: 15th Jan 2006

Gallery: 11 images

Location: central coast
NSW, Australia

The water pump fitted to 6cyl have that heater hose comin out of it which leaks at the joint and wont f**Kn stop. any quikfix to this.

can you buy waterpumps without it fitted???
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 28, 2008 10:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 539

Joined: 30th Nov 2004

Location: Melbourne
VIC, Australia

there should be an o-ring at the back never had 1 leak, you can always put a bit of silicon around the pipe. just make sure it is dry might be a pain to get off later though
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 28, 2008 11:06 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

did you fit the water pump yourself? or did you get someone to do it? If you did it yourself, you should have replaced the O-ring at the back of it...they always need to be replaced once removed.

If someone else did it for you, tell them to do their job right and fix the problem for you.

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 29, 2008 10:08 am 
Smokin em up
Offline

Posts: 235

Joined: 15th Jan 2006

Gallery: 11 images

Location: central coast
NSW, Australia

had no idea it had an oring when I fitted the pump. thanx fellas. easy fix.

2nd hand pump and connector is tight/ seized so i thought it came like that.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 29, 2008 10:10 am 
Smokin em up
Offline

Posts: 235

Joined: 15th Jan 2006

Gallery: 11 images

Location: central coast
NSW, Australia

had no idea it had an oring when I fitted the pump. thanx fellas. easy fix.

2nd hand pump and connector is tight/ seized so i thought it came like that.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 29, 2008 10:25 am 
SA Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1870

Joined: 14th Apr 2006

Ride: 1993 EBll xr6, 2003 ba xt

Power: 150 rwkw

Location: Whyalla
SA, Australia

when i fitted my water pump i used a bit of grease to hold the gasket and o ring in place

 

_________________

Owning 1 of 84,847 ebII.
2x clarion subs 1200w, 1x clarion amp 400w, pioneer headunit, 16x8 roh reflex.
Clear side, front indicators, White dials, trip computer, boot spoiler, K & N air filter.
35% tint, paint code (z) stark white, 3" crome nudge bar, Xh snorkle

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 6:57 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names