Fordmods Logo

wont crank 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: wont crank
Posted: Sun May 29, 2011 6:38 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 35

Joined: 17th Oct 2010

Ride: xg falcon

Location: toowoomba
QLD, Australia

okay before i get bombarded with response such as do a search and what not i did and and cant seem see any threads with the answers to the problems i am having. okay hear we go, so i got my project ute a 4L xg running and driving went over the vitals found water in the oil so removed the head got it check repaired and shaved proceeded to put it back together and wont crank properly checked all terminals decided to go through and replace all to no avail then came a new main earth cable still wont crank properly went through and tried other new batteries even a 720cca battery tried 2 other good starter motors pulled the intake mainfold off and went through all wiring it cranks alot better now but itemmitedly it will go from cranking fine to terrible and if i use a smaller batter (other then the 720cca) ie at 550cca battery it barely cranks at all i really frustrated i dont why its doing it any help would be appreciated cheers kyle
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont crank
Posted: Sun May 29, 2011 6:50 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Has it actually 'ran' since the recommission?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont crank
Posted: Sun May 29, 2011 7:02 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 35

Joined: 17th Oct 2010

Ride: xg falcon

Location: toowoomba
QLD, Australia

not really sort of got it half running today but conked out
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont crank
Posted: Sun May 29, 2011 7:24 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Sounds strange to me.


My first guess is valves vs. pistons.

Anyways Have you tried to crank the engine with 'Just' the battery only?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 12:09 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names