Fordmods Logo

wont start 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: wont start
Posted: Sat Mar 14, 2009 3:07 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

hey all , i got an ef and it wont start , i can turn the key onto accesories but when i go too crank it nothing happens not a sound , just the little ! light comes up on the dash , the battery is new so i got no idea what it is , any ideas ? thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont start
Posted: Sat Mar 14, 2009 3:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

fuel pump had a similair problem with my au.

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont start
Posted: Sat Mar 14, 2009 4:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

Froudey wrote:
fuel pump had a similair problem with my au.


The car would still crank over tho.

What light is comming up on the dash?

I think it would be the inhibitor switch (i think thats what its called) on your transmission.
The gearbox dosn't think its in park so wont let you start the car.
Go under your car from the passenger side and you will see a white plastic thing on your gearbox. spray it with some wd40 and try and give it ago then.

Also try and start your car in Neutral.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont start
Posted: Sat Mar 14, 2009 4:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1079

Joined: 19th May 2005

Gallery: 29 images

Ride: ELXR8 SERIES 2

Location: naracoorte
SA, Australia

if it doesnt crank at all sounds like could be smartlock. smartlock disables the startor motor doesnt it? whats the smartlock light on the dash doing?

 

_________________

EL XR8 SERIES 2, 5SPD, HOT CHILLI RED, 200 ODD RWKW OF V8 FUN AND GAMES

EF XR6, 5SPD, HERITAGE GREEN, AU XR6 VCT ENGINE

VL COMMODORE, 5SPD, WHITE

BA XT, AUTO, OFFSHORE BLUE

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont start
Posted: Sun Mar 15, 2009 9:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

so what was the problem?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: wont start
Posted: Mon Mar 16, 2009 6:31 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

its the body control modual , just gave it a smack and it started working again
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 4:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names