Fordmods Logo

XH Ute not starting 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: XH Ute not starting
Posted: Mon Jan 17, 2011 3:05 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 33

Posts: 25

Joined: 12th Dec 2010

Ride: EL Falcon

Location: Perth
WA, Australia

Hey guys,

Mate of mine is having a problem with his XH ute. Basically, it's not starting. It was driving perfectly, and he came out to it the next morning and it's just turning over and over. He eventually got it started by flooring the throttle with a black plume of smoke and it started, but was idling low. It drove fine around the block but when turned off, it wouldn't start again. It has a full tank of fuel and no previous problems.

Spark plugs are ok, smartmodule seems fine. What else should we check? Any ideas what it could be?

Thanks in advance
Mark
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XH Ute not starting
Posted: Mon Jan 17, 2011 3:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

Fuel reg maybe? Or pump relay? seems like a weird one.... :?

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XH Ute not starting
Posted: Mon Jan 17, 2011 3:29 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 33

Posts: 25

Joined: 12th Dec 2010

Ride: EL Falcon

Location: Perth
WA, Australia

How would he check relay/pump relay?

Is it possible that the pump could have failed? Where is the pump located?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XH Ute not starting
Posted: Mon Jan 17, 2011 5:35 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 29

Posts: 200

Joined: 7th Apr 2007

Gallery: 19 images

Ride: XR6 XH Ute

Location: Narre Warren Sth.
VIC, Australia

Can you hear the pump whirring?
Get some one in the tray to listen for it as you turn the key.

Mine killed a pump and did the same thing.
Its under the floor on the passenger side. If you have a tub liner that needs to be removed. Then theres a hatch with four screws, lift that up to access tank.

Ben
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
cron

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 6:53 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names