Fordmods Logo

6*9"s suddenly have no oomph..... 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: 6*9"s suddenly have no oomph.....
Posted: Mon May 15, 2006 6:46 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

i have a bit of a problem with my 6*9's, here goes....

about 5 months ago i installed a pair of poineer 6" 3 ways in the front, and a pair of Alpine 6*9" SPS-690a's (not the best but was an upgrade). i am running these of a cruddy 40w sony head unit.

last week one of the 6*9's made a few clicking noises then all peakers went of, i turned system off. checked that wires hadnt crossed, no evidence. turned the system on and everything worked except one 6*9.

the one that was "not working", was working to a degree, the high range works well, but there is nooo bass at all. this anoyed me a bit.

but as of yesterday the other 6*9 is doing the same thing.
they sound like they are reversed polarity... but i havt changed the wiring since installing.

please help, advice would be great, if neone want to see them they are more than welcome to northern suberbs (melb).

p.s. sorry bout the long post.

thanks
Rushed

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 16, 2006 3:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

Sounds like the voice coil has burnt out, if there is a scratching sound on known bass notes only the resin has burnt on the voice coil causing it to jamb, both ways the speakers are stuffed. The root cause would be yet another trusty SONY product (what did they really mean by the EXPLODE logo!!!)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 16, 2006 4:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 1993

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA2 XR6T

Location: Mount Colah
NSW, Australia

yeh
as joolz said, sounds like the voice coil has burnt out

most likely cause is not supplying enough power to the speaker.

unfortunately, sounds like you are being forced by the car audio gods to upgrade :)

 

_________________

BOOSTED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 16, 2006 4:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

I remember the time I installed sony explodes 6/9's. I think they'd be in a tip somewhere right now.

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 16, 2006 8:02 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

ah well, just after making a moulded 6*9 parcel shelf.

they are unplugged and wont see attention for at least a few weeks, gotta get this cam in, at leats they still look good with the shelf....

thanks guys.
Rushed

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 3:30 pm 
Fordmods Audio and Turbo Expert
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 2121

Joined: 14th Dec 2004

Ride: FG Turbo Territoty Ghia

Location: Traralgon
VIC, Australia

Sounds like a sign from god to remove the 6 x 9's.

 

_________________


Pro Class
1st Super Tech - Summernats 2007
Australian SQ Champion - Am Show 2004
Australian SQ Champion – Pro Show 2006 & Best of Show
Ford Champion - Melbourne 2004 & 2006
451.5wkw - now SOLD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 4:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4946

Joined: 15th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Trik'd up EFII XR6

Location: Perth
WA, Australia

pyroay wrote:
Sounds like a sign from god to remove the 6 x 9's.
ahmen ... 6x9s had oomph to begin with :P

 

_________________

For Sale: 25 Farad Rockford Fosgate Competition Series Carbon Cap, more to come - pm me if interested

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:28 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names