Fordmods Logo

95 EF Fairmont Ghia sound system upgrade 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: 95 EF Fairmont Ghia sound system upgrade
Posted: Mon Mar 31, 2008 11:31 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 9th Feb 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

So here's the go,

I'm changing my EF Fairmont Ghia sound system, and I currently have the premium sound system with the central controler and 6 cd stacker.

My question is, what wire controls the automatic aerial?

Also, how do I go about hooking the 6cd stacker to my new head unit? (Sony xPlod).

on the instructions it says I need a source selector?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Auto aerial wiring
Posted: Sat Apr 05, 2008 6:06 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 58

Posts: 10

Joined: 20th Mar 2008

Ride: el futura

Location: melbourne
VIC, Australia

The auto aerial is controlled by the high series Body Control Module..The switch on the dash only tells the module whether you want the aerial raised to half or full height..Refer to the Tech Docs section on the BCM's for wiring/pinouts..If you are upgrading..is your premo cd head unit working ok..ie backlighting etc..I need to replace just that component..will you seperate and what price? PM me Barry

 

_________________

OLD MAN RENEWING HIS YOUNG LOVE OF CARS
EF2 FUTURA WITH GHIA UPGRADES UNDERWAY.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 05, 2008 11:38 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Stacker should run a wire to the back of the headunit, no?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 10, 2008 10:21 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

Unlikely that your Sony X-pos headunit is going to run an alpine CD changer....... (Still Alpine aren't they in the EF/EL's)........

You might have to just run the headunit or buy a Sony changer.....

Or better yet..... get yourself into this century and get an I-pod ready head unit and run your i-pod in the car!!!

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 10, 2008 4:32 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 9th Feb 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

philaddis wrote:
Unlikely that your Sony X-pos headunit is going to run an alpine CD changer....... (Still Alpine aren't they in the EF/EL's)........

You might have to just run the headunit or buy a Sony changer.....

Or better yet..... get yourself into this century and get an I-pod ready head unit and run your i-pod in the car!!!


My head unit IS iPod compatible, and I AM running my iPod in the car.

I was just curious to see if it would work.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 11, 2008 2:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

boehm wrote:
philaddis wrote:
Unlikely that your Sony X-pos headunit is going to run an alpine CD changer....... (Still Alpine aren't they in the EF/EL's)........

You might have to just run the headunit or buy a Sony changer.....

Or better yet..... get yourself into this century and get an I-pod ready head unit and run your i-pod in the car!!!


My head unit IS iPod compatible, and I AM running my iPod in the car.

I was just curious to see if it would work.


Mate,

I was just having a joke........ but if necessary, I'll grab a box of tissues for you?? :-)

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 11, 2008 5:44 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 9th Feb 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

philaddis wrote:
boehm wrote:
philaddis wrote:
Unlikely that your Sony X-pos headunit is going to run an alpine CD changer....... (Still Alpine aren't they in the EF/EL's)........

You might have to just run the headunit or buy a Sony changer.....

Or better yet..... get yourself into this century and get an I-pod ready head unit and run your i-pod in the car!!!


My head unit IS iPod compatible, and I AM running my iPod in the car.

I was just curious to see if it would work.


Mate,

I was just having a joke........ but if necessary, I'll grab a box of tissues for you?? :-)


haha woops...that came off more serious than first intended.

sorry
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 14, 2008 12:19 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

You won't be able to hook up the Alpine stacker to the Sony head unit....

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:12 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names