Fordmods Logo

ABS Light Stays on, Any ideas? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: ABS Light Stays on, Any ideas?
Posted: Thu Feb 21, 2008 9:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 2

Joined: 21st Feb 2008

Ride: xr6 ef

Location: Castlemaine
VIC, Australia

Hello, When i go to start my car, the ABS Warning light stays on, and doesnt go off, any ideas how to reset it? cars an 95 ef falcon xr6.

 

_________________

~Rozza

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 21, 2008 10:38 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

usually idicates there is a problem somwhere

hence why the light turns on....

could be a dirty sensor on any of the 4 wheels

id be pulling each wheel off 1 by one and then cleanign the sensor ( it is a magnet, and brake/rotor material can get stuck on it )

do all 4 sensors and reset ecu, then see if light stays on

if it does then ummm i have no idea!

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 25, 2008 9:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1798

Joined: 14th Jun 2006

Gallery: 7 images

Ride: FG 50th Anni G6E Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

Just getting mine replaced tomorrow for the same symptons.
As Frank said, give them a clean, if that doesnt fix it, Replacement is the way to go.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 25, 2008 11:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2282

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 8 images

Ride: ED Fairmont Ghia & EF XR8

Location: Melbourne
VIC, Australia

the abs light is on because there is a problem whithin the abs system. could be dirty a dirty sensor, busted wire, or a stuffed module etc etc. dont go spending money chasing things that you might think will be the problem do a self test on the abs system and that will tell you where the problem lies.

i had this same problem with the ed the abs light would constantly be on i pulled all four wheels off and cleaned the sensors coz that was the easiest thing to start with.

this didnt work so i done the self test and it told me the abs pump was faulty :s

dont go blowing cash chasing your tail

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 25, 2008 11:52 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1079

Joined: 18th Sep 2005

Ride: AUII Fairmont

Location: Belmont
WA, Australia

Look here: http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=2

Maybe I should nominate myself to be a mod lol.
Rah rah check the tech docs rah rah rah
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 3:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names