Fordmods Logo

alternator whine!!??!!!?? HELP 

 

Page 1 of 1 [ 13 posts ] 

 
 Post subject: alternator whine!!??!!!?? HELP
Posted: Wed Feb 08, 2006 6:26 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

I had a pioneer 300watt 2 channel amp running 2 pioneer 6x9 speakers with no problems. I have recently changed the 300watt amp for a 800watt 4 channel amp to the same speakers and now have alternator whine. I went to Jaycar purchased inline noise filter and RCA noise filter and an alternator suppressor and the noise is still there. Took that back and bought new RCA wires and earth cable and still no change. Swapped back to 300watt amp and the noise is still there. Now happens with any amp used. What can i do to stop it?? Many thanks in advance.
Sad EB Owner
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 7:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

sounds like you may have blown the RCA earths in your HU

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 8:00 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

ohhhhh dont say that!!! i just baught the head deck on boxing day!!!
is there a way i can find out for sure?

thanks heaps interceptor
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 8:06 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

also i still have music coming through the amp but its been rob'd... if ya know what ii mean
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 9:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

do you have a multimeter?

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 9:26 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

i do at 12 tomoro...
please do go on.... :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 9:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 419

Joined: 6th Nov 2004

Location: canberra
ACT, Australia

dont rule out the fact ur alt may be causing the noise from the hard amps it would have had to be producing. so possible one of the diodes has burnt out.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 9:59 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

Quote:
ordgt290
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 8:44 pm Post subject:
dont rule out the fact ur alt may be causing the noise from the hard amps it would have had to be producing. so possible one of the diodes has burnt out.

is there a way of testing????
i did try a supressor?!?!
so you think i might need a new alt?
i also tryd a earth cabel to the battery as well with no help whatso every to the sound.. :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 11:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

just out of curiousity, you didnt have your system running while you were messing around with the amps (prior to the noise problem starting?)

i had to cure the same problem recently, had supressors on alternator and coil, but nothing except an RCA earth link fixed the problem

before you do it though, check and see if the outer contact on the RCA's on the back of your HU and see if they've still got a solid link to the chassis of your HU, if its an open circuit, your RCA earths are blown

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 7:44 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

bugger.... i think the RCA earths are blown then!! :(
any one want to bye a head deck?

how do i do it with a multimeter?

im in the market for a pioneer DEH-P5750MP, they any good?

F**k im pised off! not a happy chappy...

thanks guys :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 8:47 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 350

Joined: 22nd Aug 2005

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Wouldnt things like that be covered under manufactures warranty?

 

_________________

EF Futura factory 5 spd
Pacemaker 4480 w/ Redback cat back 2 1/2
RPD Rspec4 cam with Ported Head
RPD Rocker Gear
RPD MS2 ECU

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 10:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 727

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Concorde

Location: canberra
ACT, Australia

how close are your positive power cables running next to your RCA leads?

i had a USAudio amp with no noise, than i changed it to a Jaycar and had heaps of noise. moved the power cables away from the RCA's and all was fixed.

 

_________________

2nd Place Summernats19 SQ Comp, Street Pro 0-600 Class
STEREO - 128.7db
JVC EXAD DVD and surround sound
3 X 10" Lanzar Dual Voice Coil 6ohm Subs
4 X 6.5" Alpine S-Type 2-way, front and back
JVC 6.6cm Center Speaker
Engine -
2.5" exhaust, SS Inductions CAI, K&N air filter. 132.6rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 7:13 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 67

Joined: 6th Feb 2006

Ride: eb gli

Location: melbourne
VIC, Australia

Quote:
concorde
PostPosted: Thu Feb 09, 2006 9:18 am Post subject:
how close are your positive power cables running next to your RCA leads?

i had a USAudio amp with no noise, than i changed it to a Jaycar and had heaps of noise. moved the power cables away from the RCA's and all was fixed.

the RCA's are one the left of the car and the power cable is on the drivers side of the car....


Quote:
ElwoodBlues
PostPosted: Thu Feb 09, 2006 7:47 am Post subject:
Wouldnt things like that be covered under manufactures warranty?


i have all the papers and book, so i should look up and sort it out.
how long would it take for this kind of thing to be fixed do you reckon?, i cant really do with out clear noise in my ears, not this wak hummmmmmmmmmmmmmmmmmm crap im coping with...
oh i need a drink bad....
fkn sterios...
thanks people...
i think i might go down and get a new head deck tonight, and get the other one fixed...


thanks people...

cheers, Strech. :D
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 13 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:18 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names