Fordmods Logo

amp into ba xr HELP 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: amp into ba xr HELP
Posted: Sun Jun 17, 2007 4:06 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 91

Joined: 3rd Jun 2007

Ride: xr6 turbo

Location: devon medows
VIC, Australia

i recently upgraded my sound system in my everyday car and have some left over equipment that i was thinking of installing into my xr6t.

What i was wondering is there is a way to connect an amp up to the stock
BA head unit. and if anyone has done it, if so, how to.. only other thing i had in mind is installing a after market head unit into the glovebox and working from there.

 

_________________

i ate'd the purple berry's. they taste like burning

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 17, 2007 4:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2515

Joined: 27th Mar 2006

Gallery: 1 images

Ride: FG MkII Xr6t Ute

Location: Brisbane
QLD, Australia

im pretty sure jaycar have a line level converter (i think that may be what its called)...you plug in speakers one end and RCA outputs are at the other

if not does your amp have speaker inputs? as some do

 

_________________

EVL098 wrote:
Cramping in the hand from having it on your Wang for an excessive period of time is a definate con.
Seriously do people google "f**k up modifications for Fords owned by Jews" and get linked straight to this site nowadays?

AU,factory fitted tickford kit/IRS, t5,Sports ryder/KYB: gone.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 17, 2007 4:53 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 91

Joined: 3rd Jun 2007

Ride: xr6 turbo

Location: devon medows
VIC, Australia

its a mono block, really just wana put a 12inch in and goin to purchase some after market speakers to run off the head unit.

i will go check out jaycar, and auto barn may have some idea.. usully one person there knows wat they are doing

 

_________________

i ate'd the purple berry's. they taste like burning

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 17, 2007 5:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3184

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF Falcon

Location: Townsville
QLD, Australia

idont know bout you guys, but i know that my amp came with a harness for line level inputs. so it plugs into a special plug in the amp and hooks up the speaker lines.

maybe should look for an amp with this feature

 

_________________

Nicco's M112 Blown, T-56 equipped EF
forums/viewtopic.php?t=68319

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 22, 2007 12:20 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 46

Joined: 27th Dec 2006

Location: Wagga
NSW, Australia

Hey u get product # AA- 0480 from jaycar for $14.95, this gives u left and right speaker inputs straight from the stereo to 2 rca plugs, so ull need 2 if uve got 4 speakers running :)

 

_________________

Soon to be the finest Sounding BA Ute

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 22, 2007 10:04 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 948

Joined: 3rd Mar 2006

Gallery: 11 images

Ride: BA XR6 Ute

Location: Brisbane - Perth
QLD, Australia

I had mine done for me, But i have An Amp und3er the seat and it runs all 4 Aftermarket Speakers.

 

_________________

nascentes morimur

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 11:26 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names