Fordmods Logo

ba engine noise through speakers 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: ba engine noise through speakers
Posted: Thu Jun 17, 2010 6:26 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 27

Posts: 19

Joined: 30th Dec 2009

Ride: 2002 ba xr6 supercab ute

Location: ryde
NSW, Australia

hi there all. i have a ba 2002 xr6 ute.
i have recently just put a sound system in
-pioneer avic f310bt
-kenwood 1000rms mono
-pioneeer 800watt 4 channel
i have the one big positive cable runing to a distrubution block and off to the amps and running both negatives from the amps to the battery and ffor the headunit im getting my power and ground from the ciggy lighter!!!!

now for sum reason in the front right speaker i have got this high pitched engine noise that rises and falls when im on the acelerator and the other three speakers and sub sound really dull??? but sumtimes it works fine its giving my the freaking s**t something hard any help would be great or advice?????

my car also is lagging in go when i put my foot down and give it some???
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba engine noise through speakers
Posted: Thu Jun 17, 2010 7:23 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 26

Posts: 25

Joined: 17th Apr 2009

Ride: BA Falcon

Location: hervey bay
QLD, Australia

Are the speaker wires or RCA's running next to the power wire? If they are this can usually cause the engine noise. As for the ground, are you running another wire or just have them bolted to the car somewhere? As long as you have a good bolt (no paint/good connection) you shouldn't need to run another wire for the ground.

I have a BA xt with kenwood 1000w monoblock and 600w 4 ch and have no problems.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba engine noise through speakers
Posted: Thu Jun 17, 2010 10:54 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 129

Joined: 27th Mar 2010

Gallery: 6 images

Ride: BA MKII XR8 + AUIII XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

Run your earths straight to the body, shortest lead possible. Make sure no speaker wires/rca's are near the power cables. Also try another remote wire, not from the lighter socket.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba engine noise through speakers
Posted: Sat Jun 19, 2010 11:23 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 27

Posts: 19

Joined: 30th Dec 2009

Ride: 2002 ba xr6 supercab ute

Location: ryde
NSW, Australia

hit here cheerz guys will try today and sort it out...heaps helful.....
do any of you seem to have engine lagging like the car dosent jump out of its skin when u put your foot down after you installed the stereo???
and yes im running both negatives off the amps straight back to the battery terminal?? would i be best to ground them on the body or is what ive done ok?
thanks agen guys cheerz
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba engine noise through speakers
Posted: Mon Jun 21, 2010 12:43 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 129

Joined: 27th Mar 2010

Gallery: 6 images

Ride: BA MKII XR8 + AUIII XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

Better to run shorter earth straight off the body
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 10:31 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names