Fordmods Logo

ba headunits? 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: ba headunits?
Posted: Mon Apr 11, 2005 12:53 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 65

Joined: 10th Nov 2004

Ride: el fairmont ghia

Location: moe
VIC, Australia

hey guyz,
after writing off my ef i'm steppin into a ba and was just wonderin if anyone knew whether i can hook up my old system amp & sub etc. to it do the xt's and futura's have rca's to plug my amp into?
thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 820

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: falcon

Location: melbourne
VIC, Australia

no they dont have rca outs or anything like that. what you'll have to do is get some high quality LOC's... or take the head unit to bosch, and get them to fit rca's into it (costs 125$)

 

_________________

Team Cant Stop the Doof Doof

cubic inches - holdens excuse for old technology

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:18 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 65

Joined: 10th Nov 2004

Ride: el fairmont ghia

Location: moe
VIC, Australia

im not familiar with LOC's
what's are they?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:27 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 820

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: falcon

Location: melbourne
VIC, Australia

line level filters/adapter - gives you a connection to your amps etc.

 

_________________

Team Cant Stop the Doof Doof

cubic inches - holdens excuse for old technology

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:29 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 238

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Lincoln Navigator

Location: USA
Oustide Australia

When you say "they will fit RCA's", is this just converting the speaker wires to RCA? or do they actually fit a low-level RCA line?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 820

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: falcon

Location: melbourne
VIC, Australia

raabz wrote:
When you say "they will fit RCA's", is this just converting the speaker wires to RCA? or do they actually fit a low-level RCA line?


not sure, but can find out - have a source at bosch. basically bosch can do this - put rca's into ba head units, but im not sure how they do it, whether its a convert, or fitting the line directly in. stay tuned for more info ;)

 

_________________

Team Cant Stop the Doof Doof

cubic inches - holdens excuse for old technology

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 11, 2005 1:57 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 238

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Lincoln Navigator

Location: USA
Oustide Australia

Thanks,

Not that I have a BA, but looking towards soon, or territory.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 09, 2005 5:02 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 4

Joined: 8th Jan 2005

Ride: EL GLI on Gas

Location: Marayong
NSW, Australia

distortion wrote:
raabz wrote:
When you say "they will fit RCA's", is this just converting the speaker wires to RCA? or do they actually fit a low-level RCA line?


not sure, but can find out - have a source at bosch. basically bosch can do this - put rca's into ba head units, but im not sure how they do it, whether its a convert, or fitting the line directly in. stay tuned for more info ;)


Any update on this? Definately interested?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 09, 2005 5:02 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 4

Joined: 8th Jan 2005

Ride: EL GLI on Gas

Location: Marayong
NSW, Australia

distortion wrote:
raabz wrote:
When you say "they will fit RCA's", is this just converting the speaker wires to RCA? or do they actually fit a low-level RCA line?


not sure, but can find out - have a source at bosch. basically bosch can do this - put rca's into ba head units, but im not sure how they do it, whether its a convert, or fitting the line directly in. stay tuned for more info ;)


Any update on this? Definately interested?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 11, 2005 2:16 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 31

Posts: 28

Joined: 11th Jan 2005

Gallery: 5 images

Location: Melbourne
VIC, Australia

i heard that on the ba's the headunit can't be removed if they are it stuffs up the engine management system.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 11, 2005 1:48 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 238

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Lincoln Navigator

Location: USA
Oustide Australia

Well If I could get a hold of a GOOD quality line-level converter and an active crossover I would love to go to town on a BA stereo.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 12, 2005 7:01 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 43

Joined: 22nd Mar 2005

Gallery: 7 images

Ride: Falcon BA xr6

Location: Darwin
NT, Australia

Just a thought, what about getting one with premium sound, than replacing the amp and running your subbies through the rear speakers. I did this to my xr and it pumps so well that my boot lining has come off from the vibration lol

 

_________________

Specs: BA Xr6, Stat Nav, Preimum Audio, 2 x Alphine Type R 12inch subs, 18inch alloys, sunrooof, colour screen, front grill, sports exhaust 2.5" and extractors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 13, 2005 10:26 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 238

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Lincoln Navigator

Location: USA
Oustide Australia

hhmmm..... you might just be onto something :D :D :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 13, 2005 10:46 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 43

Joined: 22nd Mar 2005

Gallery: 7 images

Ride: Falcon BA xr6

Location: Darwin
NT, Australia

lol well all i can say is that I put two 12" in the boot of my car and they sound awesome... I have a pic of them in my gallery if you wanna have a look. :wink: But I really think that would be the easiest way... I still use the standard speakers and get great play out of them... once they blow though it will be on to more powerful things lol

 

_________________

Specs: BA Xr6, Stat Nav, Preimum Audio, 2 x Alphine Type R 12inch subs, 18inch alloys, sunrooof, colour screen, front grill, sports exhaust 2.5" and extractors

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 19, 2005 11:11 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 115

Joined: 10th Jan 2005

Ride: Falcon

Location: Perth
WA, Australia

We had a Phantom BA XR6 come into our workshop with custom alarm ( one of those s**t keypad ones) and a separate headunit, some alpine, fitted seperatly, using stock speakers, the idea was there but it was pretty s**t. The fitted it next to that power jack under the center display. Just another option you could look for.

Muff
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 4:06 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names