Fordmods Logo

BA, remote wire to amp from standard ICC 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: BA, remote wire to amp from standard ICC
Posted: Thu Mar 29, 2012 5:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 493

Joined: 21st Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6

Location: sydney
NSW, Australia

hey guys ive got a standard BA audio system that ive upgraded to a system that runs 2 amps and new speakers plus a sub.
In relation to the remote wire to turn the amp on, its currently wired up to the ciggy lighter, however i want to wire it up so that it turns on when the radio is on (directly to the round knob that has the 'on' switch on it). if any one has info on where i can tap into the wire in an easy location with out having to remove most of the dash it would be appreciated.
thanks

 

_________________

BA XR6
Performance mods: typhoon + territory pipe with K&N filter, full exhaust, BPR generic tune, lowered, xr6t front brakes, territory rear brakes
Visual mods: 19" rim, lower grill mesh, oil pressure and vacuum gauges, engine bay lighting, foot well lights
some of my main mods

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA, remote wire to amp from standard ICC
Posted: Thu Mar 29, 2012 6:02 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 90

Joined: 2nd Feb 2011

Gallery: 1 images

Ride: Ford Fairmont EF II

Location: Ballarat
VIC, Australia

im not an expert on the icc, but a general fix for that could be to find either the power or ground wire for the audio part (radio, cd player ect) and cut it. then put in a relay in a way that it will take power to make a remote wire
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA, remote wire to amp from standard ICC
Posted: Fri Mar 30, 2012 1:15 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 90

Joined: 2nd Feb 2011

Gallery: 1 images

Ride: Ford Fairmont EF II

Location: Ballarat
VIC, Australia

if you want i could give drawing a diagram a go.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA, remote wire to amp from standard ICC
Posted: Fri Mar 30, 2012 6:32 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Why don't you just leave it wired from the accessory feed. It's not like you need quiet time is it?

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA, remote wire to amp from standard ICC
Posted: Sat Mar 31, 2012 10:55 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 493

Joined: 21st Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6

Location: sydney
NSW, Australia

Quote:
Why don't you just leave it wired from the accessory feed. It's not like you need quiet time is it?

my amp has some hiss, so if im driving around with out the radio on all i can hear is hiss. if i wire it up to the radio, when the radio is off, the amp is off, and no more hiss.

 

_________________

BA XR6
Performance mods: typhoon + territory pipe with K&N filter, full exhaust, BPR generic tune, lowered, xr6t front brakes, territory rear brakes
Visual mods: 19" rim, lower grill mesh, oil pressure and vacuum gauges, engine bay lighting, foot well lights
some of my main mods

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 7:30 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names