Fordmods Logo

Channel cuts out at low volume 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Channel cuts out at low volume
Posted: Sat Apr 02, 2011 5:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

Hi guys,

I have a problem!!

I have an alpine F545 125wrmsx4 amplifier. Channel 1 seems to drop out with the vollume is below 1/2. Not sure what to do. I have sourced the problem to the amp...anyone heard of this problems before? More importantly, is it repairable or am i looking for a new amp next week?

Cheers

Dmac
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Channel cuts out at low volume
Posted: Sat Apr 02, 2011 6:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

How old is it and how expensive? I would think they are just a throw away item

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Channel cuts out at low volume
Posted: Sat Apr 02, 2011 9:56 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

bry40l wrote:
How old is it and how expensive? I would think they are just a throw away item


Expense shouldn't have anything to do with it. Age however can be a factor. I've bought cheap items and have lasted longer than some more expensive brands, it's how you install and use it that plays a big factor in the equipment reliability.

To the OP. How did you source the problem to the amp? Did you run new RCA cables (or just swap them around at the amp end), gain settings correct, head unit in good order?

I have never heard of such a problem so I may not be much help, but the only way for a channel to drop is either the signal going in is being chopped (RCA/Head unit issue) or obviously something internal of the amp.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Channel cuts out at low volume
Posted: Mon Apr 04, 2011 8:59 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

worked it out...ended up being the High pass switch just needed to be moved out and back into to position. Must have lost full connection with all the vibration.

Thanks for the suggestions though
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:13 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names