Fordmods Logo

Clarion Stereo Issue 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Clarion Stereo Issue
Posted: Thu Jun 20, 2013 3:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 3785

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Ford

Location: Victoria
VIC, Australia

I've just upgraded the stereo in my ute from the factory double din unit to a single din Clarion CZ202A head unit. It works extremely well and gives excellent sound even through the factory front and rear speakers.
Now, Problem is that upon turning on and turning off the stereo there is a loud sound that comes through the speakers. Unsure how best to describe the sound but it's like bang as if someone is flicking the speakers with their fingers. It's only one very short sound but it's loud and it is the same no matter what volume the stereo is on. It only happens as soon as you turn it on and turn it off. Anyone know what it might be? Need to upgrade the speakers perhaps?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clarion Stereo Issue
Posted: Fri Jun 21, 2013 11:21 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 109

Joined: 17th Feb 2009

Ride: NF Fairlane Ghia

Location: Crestmead, Brisbane South
QLD, Australia

Do you run an amp by chance?

If so check the ground on it is good. Since you haven't had the problem prior to installing the new headunit id check the ground on that too. But from memory of the days where i had a decent sound system it was caused by bad ground on amp.

I'm not even close to very knowledgeable on the subject, Just from my experience with this sorta issue.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clarion Stereo Issue
Posted: Sat Jun 22, 2013 9:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 3785

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Ford

Location: Victoria
VIC, Australia

It turned out to be a faulty head unit...It made the speakers pop loudly when you turned it on and off. The bloke at Autobarn exchanged it for another one and now it's all good.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clarion Stereo Issue
Posted: Sun Jun 23, 2013 1:20 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 109

Joined: 17th Feb 2009

Ride: NF Fairlane Ghia

Location: Crestmead, Brisbane South
QLD, Australia

Glad to hear you got it sorted.. Was a brand new unit too right?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Clarion Stereo Issue
Posted: Sun Jun 23, 2013 10:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 3785

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Ford

Location: Victoria
VIC, Australia

brendanssound wrote:
Glad to hear you got it sorted.. Was a brand new unit too right?


Yep, It was brand new. I should have realised it was the head unit straight away because all Clarion head units have a protective clear plastic on the face to protect from scratches that you can peel off once installed yet mine didn't have that and the transit screws at the top of the unit were missing too...I'm guessing it was faulty and returned previously but got placed back with the good stock by mistake.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 11:30 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names