Fordmods Logo

EF/ EL stacker compatability? 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: EF/ EL stacker compatability?
Posted: Sun Sep 23, 2007 11:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 419

Joined: 16th Jan 2005

Ride: EF Ghia 5.0

Location: Adelaide
SA, Australia

Simple question: will an EL stacker work with the EF Premium cable?

Apparently the EF uses a round DIN connection at the head unit, where the EL is a rectangular plug. Are they the same at the stacker end?

Thanks in advance, Mike :)

 

_________________

EF Ghia 5.0 - XR8 in a tuxedo....classy, low and loud

Bordeaux Purple, Tickford kit, slammed, 18" BA XR8's, EL Ghia chrome, full leather, Pioneer audio, C&C, ABS, LSD, Crane cam, GT40P heads, high flow cats, Genie extractors, lots of woodgrain, chrome and interior lights!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 25, 2007 1:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 419

Joined: 16th Jan 2005

Ride: EF Ghia 5.0

Location: Adelaide
SA, Australia

Anyone?

Bueller? Bueller?;)

Mike

 

_________________

EF Ghia 5.0 - XR8 in a tuxedo....classy, low and loud

Bordeaux Purple, Tickford kit, slammed, 18" BA XR8's, EL Ghia chrome, full leather, Pioneer audio, C&C, ABS, LSD, Crane cam, GT40P heads, high flow cats, Genie extractors, lots of woodgrain, chrome and interior lights!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 26, 2007 12:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

No, the Ef head unit uses the rectangular plug not a round plug....

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:08 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 121

Joined: 18th Mar 2007

Ride: EL Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

im sure when i took mine out there was a converter from the round to the rectangle iso one...im sure u'd find the converter somewhere

 

_________________

Live, Play, Work - FORD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

The factory units use the rectangular plugs on the stacker and the head unit, the aftermarket Alpine stackers use the round plug and to make them work there is an adaptor required from rectangular to round connectors.
So it comes down to whether or not you "El" stacker is factory or Alpine...

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 26, 2007 11:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 419

Joined: 16th Jan 2005

Ride: EF Ghia 5.0

Location: Adelaide
SA, Australia

Well, got the EL stacker today and it plugs straight into the EF no worries.

Thanks for the replies.

Mike

 

_________________

EF Ghia 5.0 - XR8 in a tuxedo....classy, low and loud

Bordeaux Purple, Tickford kit, slammed, 18" BA XR8's, EL Ghia chrome, full leather, Pioneer audio, C&C, ABS, LSD, Crane cam, GT40P heads, high flow cats, Genie extractors, lots of woodgrain, chrome and interior lights!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 01, 2007 12:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 1

Joined: 23rd Apr 2005

Ride: NL concorde

Location: sydney
NSW, Australia

Hi, just wondering where you got your stacker?? Mine has died...

is it new or 2nd hand?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 01, 2007 2:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 419

Joined: 16th Jan 2005

Ride: EF Ghia 5.0

Location: Adelaide
SA, Australia

It's a second-handy and I bought it from the guy who created this thread!

They aren't too hard to find- lots of people sell them off when upgrading the factory audio.

Mike

 

_________________

EF Ghia 5.0 - XR8 in a tuxedo....classy, low and loud

Bordeaux Purple, Tickford kit, slammed, 18" BA XR8's, EL Ghia chrome, full leather, Pioneer audio, C&C, ABS, LSD, Crane cam, GT40P heads, high flow cats, Genie extractors, lots of woodgrain, chrome and interior lights!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 03, 2007 2:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

You are better off with the Alpine cha-634 which is compatible vi adaptor to the factory unit and it also plays mp3's...

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 03, 2007 9:00 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 419

Joined: 16th Jan 2005

Ride: EF Ghia 5.0

Location: Adelaide
SA, Australia

What's one of those worth and a good supplier?

No problems playing the mp3s via the factory HU?

Mike

 

_________________

EF Ghia 5.0 - XR8 in a tuxedo....classy, low and loud

Bordeaux Purple, Tickford kit, slammed, 18" BA XR8's, EL Ghia chrome, full leather, Pioneer audio, C&C, ABS, LSD, Crane cam, GT40P heads, high flow cats, Genie extractors, lots of woodgrain, chrome and interior lights!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 03, 2007 9:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

I am not sure what they cost, I got mine on a good deal for $200 from a good dealer.
When using mp3's through an m-bus head unit which is what the factory unit is you won't get any id3 data and you can't browse through folders so any mp3 cd that you want to use will have to have the files in root directory of the cd.
I use an Alpine m-bus head unit with the 634 stacker and aside from the above issues it works great....
Though I haven't actually tried my factory unit a I don't have the code otherwise I would....

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Falcoon wgn and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 8:18 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names