Fordmods Logo

EF fuse listing 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EF fuse listing
Posted: Thu Mar 09, 2006 8:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 418

Joined: 23rd Jan 2005

Location: Rockhampton
QLD, Australia

im setting up a spare fuse kit for car ive got all the fuses i need for my audio could come one please give me list of fuse what it protect oh please include type of fuse as well
or scan in ya owners/ford manual if it has it in there cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 09, 2006 9:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

you dont have a fuse in your power cable to your amps? :shock:

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 8:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 418

Joined: 23rd Jan 2005

Location: Rockhampton
QLD, Australia

not currently but amps has only been hooked up for a few min for tetsing at a time
at 400A+ a fuse is not that much use anyway
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 9:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

gros20 wrote:
not currently but amps has only been hooked up for a few min for tetsing at a time
at 400A+ a fuse is not that much use anyway
there are fuses that big

what gauge power cables do you have? remember, no fuse means that nice hefty 0ga power cable becomes a nice, hefty heating element if the insulation rubs through on a grounded metal object in the car

what amps are you running?

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 10:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 418

Joined: 23rd Jan 2005

Location: Rockhampton
QLD, Australia

um i actully run 70mm2 2/0 guage so its bigger than 0
i have acess to 1000A fuses but the 300A wil handle 400A for maybe a few min but it will only b ethat sort of current draws during spl comps.

teh cable i use from work is not car audio stuff its rated at 16kA for .5sec and it is .61kv rated cable so teh insulation is much thicker thna the 12v stuff u have in ya car which is rated at 32v

i have a earthquake PHD5000w 4500wrms at 1 ohm and an otehr earthquake amp pumping 175wrms to teh earthquake splits

my phd5000w is for sale i want to upgrade
so pm me and we can work out a deal
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 12, 2006 11:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

still a good idea to fuse it, better to spend $$ on a fuse than on a new car and system

i take it you're an electrician?

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:11 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names